CİDDİGAZETE

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dursun Müsavat Dervişoğlu, İnstagram'dan yaptığı bir paylaşımdan dolayı Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu'na fırça attı.

24 Haziran seçimlerinde en çok oy aldığı yerlerden Orhangazi'de belediye başkan adayını ilan eden Tatlıoğlu, "Orhangazi teşkilatımızla birlikte belediye başkan adayımız İsmail Yılmaz'ın tanıtım toplantısındaydık" diye yazdı ve bir fotoğraf paylaştı.

KİMSEYE YETKİ VERMEDİK

İsmail Tatlıoğlu'nun bu paylaşımından hemen sonra, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu, "Belediye başkan aday adayımız demek istediniz galiba Sayın İsmail Tatlıoğlu, zira biz, sürdürülen görüşmeler kapsamında hiç kimseye aday ilan etme yetkisi vermedik. Sevgi ve saygılarımla" ifadesini kullandı.

TEK SEÇİCİ MERAL AKŞENER

Bu arada, İYİ Parti'de aday belirleyen tek ismin genel başkan Meral Akşener olduğu biliniyor. Kurulan komisyonların, genel başkan yardımcılarının, milletvekillerinin veya il-ilçe teşkilatlarının aday belirleme ve ilan etme yetkisi bulunmuyor.

24 Haziran seçimlerinden önce milletvekili listeleri yapılırken de Meral Akşener, iki gün evinde çalışmaya çekilmiş, sekreteri Esma Bekar, eşi Tuncer Akşener ve partide resmi görevi olmayan üniversiteden öğrencisi Cengiz Güler'le birlikte milletvekili listelerini hazırlamıştı.