İYİ Parti’nin olağanüstü seçimli genel kurulu pazar günü yapılacak. Genel başkan Meral Akşener, “Bir daha dönmemek üzere gidiyorum” twitlerinden sonra, tekrar aday olup olmayacağıyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Genel başkan yardımcısı Koray Aydın ise 81 il teşkilatını Ankara’ya davet ederek gövde gösterisi yapılacağını duyurdu. 3 bin 107 kişilik ATO Congresium’daki kurultay salonuna oy kullanacak delegelerin ve belirlenen isimlerin dışında partili alınmayacak.

PARTİLİLER DIŞARIDA BEKLEYECEK

81 ilden gelecek partililer için kongre merkezinin önündeki boş alana ekran kurulacak. Genel kurula gelen partililer, kongreyi buradan takip edecek. Öte yandan, kongreye gelen üst kurul delegeleri ve il başkanları için otellerde rezervasyon yapıldığı, bununla ilgili bilgilendirmelerin kendilerine iletileceği ifade edildi.

Genel başkan yardımcısı Koray Aydın imzasıyla 81 il başkanlığına gönderilen kongre talimatı şöyle:

İYİ PARTİ İL BAŞKANLIĞINA

Malumlarınız olduğu “Daha Yeni Başlıyoruz” sloganıyla 12 Ağustos 2018 Pazar günü Ankara Ticaret Odası Congresium Kongre Salonu’nda (Söğütözü Mahallesi, Söğütözü Cad. No: 1 06510 Çankaya/Ankara) yapacağımız 2. olağanüstü büyük kurultayımız partimiz açısından son derece önemli bir dönüm noktası olacaktır.

Daha önce de çeşitli vesilelerle ifade ettiğimiz gibi İYİ Parti olarak genel merkezinden, il, ilçe, belde ve mahalle teşkilatlarına, en sade üyesinde ve gönüllüsüne kadar dikkatli, özenli ve sorumlu hareket etmemiz gereken bir dönem geçiriyoruz.

Kurultayımıza gelen üst kurul delegesi olmayan il başkanlarımız ile tüm üst kurul delegesi arkadaşlarımızın otel rezervasyonları yapılmış olup; hangi ilden gelenlerin hangi otelde kalacakları ve kurultay salonuna hangi kapıdan gireceklerine kadar tüm detaylar belirlenerek, kurultay tertip komitesi tarafından tüm il başkanlarımıza önceden bildirilecektir.

Kurultayımızın yapılacağı salonun kapasitesi sınırlı olsa da salonun etrafında katılımcılarımız için yeteri kadar genişlikte dinlenme ve bekleme alanları bulunmakta, kurulacak dev ekranlardan kurultayımızı canlı olarak takip etmek mümkün olmaktadır. Dolayısıyla salonun içi gibi salon dışında da katılımcıların kurultayımızı rahatlıkla takip edebilmeleri için gerekli bütün imkanlar sağlanmış durumdadır.

12 Ağustos 2018 Pazar günü milletimizin, partililerimizin, aynı zamanda siyasal rakiplerimizin gözü kurultayımızda ve dolayısıyla hepimizin üzerinde olacaktır.

Bugüne kadar bizden desteğini esirgemeyen partililerimize, aziz milletimize, ülkemize ve tüm kamuoyuna geniş katılımlı, coşkulu, birlik ve bütünlük içinde bir kurultay görüntüsü vermemiz partimiz açısından büyük önem taşımaktadır.

Bu çerçevede; ilinizden kurultayımıza imkanlar ölçüsünde azami katılım sağlanması için gerekli ilgi ve hassasiyetin gösterilmesini ve ilinizdeki tüm teşkilatlarımızın durumdan haberdar edilmesini önemle rica eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Selam ve saygılarımla.

Koray AYDIN

Ankara Milletvekili

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı