CİDDİGAZETE

AKP’nin 31 Mart’ta üç büyük şehirde seçimleri kaybetmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalefete, "Türkiye İttifakı" çağrısında bulundu.

Ankara kulislerinde "Türkiye İttifakı" için ilk adımların atıldığı, Erdoğan’ın muhalefet ile görüşmesi için Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ı görevlendirdiği iddia edildi. Erdoğan’ın Arınç aracılığıyla yaptığı iki bakanlık teklifini İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in geri çevirdiği, benzer teklifin CHP’ye de götürüleceği öne sürüldü.

“BU İTTİFAK PEK MÜMKÜN DEĞİL”

Bu iddialarla ilgili PİAR Araştırma Şirketi Başkanı Kadir Atalay, Twitter hesabından değerlendirme yaptı. Atalay açıklamada, "Yıllardır muhalefet partilerine ve seçmenlerine hakarete varan söylemlerde bulunan iktidar ile ortaklık, tabanda aşırı güven sorunu ortaya çıkarır. Yani bu ittifak pek de mümkün değil. İktidar açısından bakılınca da ‘denize düşen yılana sarılır’ mottosu ile yapılan bir hamle" ifadelerini kullandı.

“MEMLEKET GİZLİ KAPAKLI YÖNETİLMİYOR”

Bülent Arınç ile Meral Akşener’in görüşme gerçekleştirdiği iddialarıyla ilgili İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu da Yeniçağ'a açıklama yaptı. Ağıralioğlu, iddiaların doğru olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Gizli kapaklı görüşülecek bir konu değil. AK Parti’nin konu hakkında iradesi varsa, gelirler böyle bir şey düşünüyoruz, biz de ona göre cümle kurarız. Genel Başkanımız da açıklama yapar, istişare ederiz. Memleket gizli kapaklı yönetilmiyor, açık yönetiliyor. Dün genel başkanımız ile birlikteydik; böyle bir şey söz konusu değil."

AKİT, 'AĞIRALİOĞLU' HABERİNİN METNİNİ DEĞİŞTİRDİ

Öte yandan yandaş Akit Gazetesi dün, Yavuz Ağıralioğlu'nun, "Erdoğan'ın iradesi devlet iradesidir" sözünü manşet yaptı. Akit'teki haberde, "İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in geçtiğimiz yıl yaptığı 'S-400’ler Saray’ı (Erdoğan'ı) korumak için alınıyor' çıkışına rağmen, aynı partiden sağduyulu bir ses geldi.

İYİ Parti’nin Türkiye’nin menfaatini gözeten Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, S-400'lerin Türkiye’ye getirilmesine ilişkin, iç politikada onca rekabete rağmen Erdoğan’ın iradesinin uluslararası alanda bir parti iradesi gibi değil, devlet iradesi gibi görülmesi gerektiğini vurguladı" ifadeleri kullanıldı.

Akit'in kullandığı haber dili siyaset kulislerinde, "Ağıralioğlu-AKP" yakınlaşması olarak değerlendirildi.

Ancak Akit Gazetesi, bir süre sonra bu ifadeleri değiştirip, haberi daha "ortadan" bir dil formatına getirdi. Haberi Akit'ten alıntılayan yandaş medyanın diğer yayınları, "İYİ Parti'nin Türkiye'nin menfaatini gözeten grup başkanvekili" ifadelerini aynen muhafaza etti.