CİDDİGAZETE

2014 yılında Demokrat Parti il başkanıyken yerel seçimler için yapılan mitingde FETÖ elemanlarına övgüler yağdıran İYİ Parti Bitlis İl Başkanı Ziya Yoldaş'ın sözleri, duyanları hayrete düşürdü. Miting görüntülerini izleyenleri ve haberi okuyanları tedirgin eden açıklama, hala DP'nin resmi internet sitesinde duruyor.

"DP Basın Merkezi" mahreçli 13 Mart 2014 tarihli haber şöyle:

Bitlis İl Başkanı Ziya Yoldaş, son günlerde Hizmet Hareketi'ne karşı yürütülen kara propagandalara tepki gösterdi. Yoldaş, Kürt düşmanı olarak gösterilmeye çalışılan Hizmet Hareketi'nin yapılan etkinlikle Kürtlerin düşmanı değil, kardeşi olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Bitlis İl Başkanı Ziya Yoldaş, Iraklı öğrencilerin katılımıyla Bitlis’te gerçekleştirilen kültür şöleniyle ilgili olarak açıklamada bulundu. Yoldaş, Bitlis’te ilk defa bu denli kapsamlı ve özel bir etkinlik düzenlendiğine dikkat çekti. Düzenlenen kültür şöleniyle gurur duyduklarını ve Iraklı öğrencilerin gösterilerini çok beğendiğini dile getiren Yoldaş, “Bugün Üstad Bediüzzaman Said Nursi’nin memleketinde dünyaya ve insan alemine mal olmuş Fethullah Gülen Hocaefendi'nin memleketinde kültür şölenini izlerken gurur duyduk. Bunda emeği geçen düzenleyen herkese Bitlis adına çok teşekkür ediyoruz. Fethullah Gülen Hocaefendi'yi Kürt düşmanı, Said-i Kürdi’nin düşmanı ve karşıtı olarak göstermek büyük bir haksızlıktır. Bugün kültür şölenini düzenleyen Kuzey Irak’taki Kürt öğrencilerdi. Kürt öğrenci kardeşlerimizdi. Bu hizmet, Türkiye ile sınırlı değil. Kuzey Irak’ta Kürdistan’da adını duymadığımız yaklaşık birçok yerde hizmet görmekteler. Dinimizi, Kur'an’ımızı, dilimizi ve Peygamberimiz'i (sav) öğreterek ilim yaymaktadırlar" dedi.

Bitlis İl Başkanı Ziya Yoldaş, bu güzellikleri kötülemek, başka yerlere çekmenin büyük bir haksızlık, vicdansızlık olduğunu kaydetti. Ziya Yoldaş, şöyle dedi: "Buna akıl lazım, mantık lazım. Fethullah Gülen Hocaefendi, yani hemşehrimiz insanlığa ve İslam alemine mal olmuş büyük bir zattır. Hele adını hiç duymadığımız dünyanın çeşitli ülkelerinde dinimiz ve dilimizi yayan eğitim gönüllüleri, nice isimsiz kahraman abla ve ağabeylere uzanan dilleri bu halk koparır. Bugün de günü geldiğinde aynısını yapacaktır. Biz bu isimsiz kahramanlara uzanan dilleri koparmasını iyi biliriz. Bu halk, günü geldi mi o dili susturur ve cenabı Allah da susturur."

AYNI SÖZLERİ MİTİNGDE DE TEKRAR ETTİ

Ziya Yoldaş, DP il başkanıyken kullandığı ifadeleri parti mitinginde de tekrar etti. Haber portallarında yer alan 25 Mart 2014 tarihli miting şu şekilde okuyucuya ulaştırıldı:

Bitlis Mutki durağında partisinin seçim mitinginde konuşan DP Bitlis İl Başkanı Ziya Yoldaş, "Allah yolunda hizmet yapan, dinimizi, dilimizi, Peygamberimizi öğreten ablalara ağabeylere etmedikleri iftira kalmadı. Adını duymadığımız ülkelerde bayrağımızı dalgalandıran dinimizi, Peygamberimizi anlatan, öğreten o ablalara, o ağabeylere uzanan dilleri muhakkak keseceğiz" şeklinde konuştu.

Yoldaş şöyle devam etti: "Maalesef günümüzde hırsızı yakalamak, hırsızı yargılamak suç oldu. Hırsızları yakalayan polislerimin onurlarını kırdılar. Ordan oraya sürdüler ama biz, o polis kardeşlerimizi, müdür kardeşlerimizi, savcı kardeşlerimizi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak asla sahipsiz bırakmayacağız. Biliyorsunuz sanki AK Parti karşısında bir Hizmet Hareketi'nin partisini almış, onun üzerinden siyaset yapıyorlar. Ya, karşınızdaki rakip cemaat değil Demokrat Parti ve Demokrat Parti adayı Nihat Ceylan'dır. Onunla mücadele edin. Allah yolunda hizmet yapan, dinimizi, dilimizi, Peygamberimizi öğreten ablalara, ağabeylere dokunmayın. Adını duymadığımız ülkelerde bayrağımızı dalgalandıran dinimizi, Peygamberimizi anlatan, öğreten o ablalara, o ağabeylere uzanan dilleri bu halk kesecektir."

ÇEKİMİ CİHAN HABER AJANSI YAPTI

Yoldaş'ın 25 Mart 2014 tarihli mitingini ise FETÖ iltisaklı olduğu için kapatılan Cihan Haber Ajansı görüntüledi. Halen Cihan Haber Ajansı'nın youtube kanalında erişilebilir halde olan videoda Ziya Yoldaş, habere konu olan ifadeleri tekrarlıyor.

HEM KURUCU İL BAŞKANI, HEM VEKİL ADAYI

Ziya Yoldaş, 25 Ekim 2017 tarihinde kurulan İYİ Parti'de Bitlis kurucu il başkanı olarak görev yaptı. 25 Haziran seçimlerinde İYİ Parti Bitlis 1. sıra milletvekili adayı oldu ancak yüzde 3.3 oy alınca Meclis'e giremedi. Ardından 30 Ağustos'ta istifası istenen il başkanından sonra Ziya Yoldaş tekrar Bitlis'e il başkanı olarak atandı.