CiddiGazete- Olay, dün akşam Zafer Mahallesi’nde Belediye Başkanı Aytekin Kaya’nın annesinin evinin önünde meydana geldi. İddiaya göre Belediye Başkanı Aytekin Kaya, iki belediye işçisiyle konuşurken, yanlarına gelen Ülkü Ocakları eski Başkanı Volkan Baytaş ile Yiğit Ertin, başkana önce sözlü, sonra fiziki saldırıda bulundu.

Çıkan arbedede Başkan Aytekin Kaya’nın ayağı incindi, belediye çalışanı Şerif Kutay’ın ise kaburgası kırıldı.

Ülkü Ocakları eski Başkanı Volkan Baytaş.

Belediye Başkanı Kaya’nın şikayetçi olması üzerine, Volkan Baytaş ile Yiğit Ertin Emniyet’e götürüldü. Bu arada Volkan Baytaş’ın daha önce belediyede çalıştığı ve Başkan Kaya tarafından işten çıkarıldığı öğrenildi.

TAKVİYE ÇEVİK KUVVET GÖNDERİLDİ

Olayı duyan İYİ Partililer ile saldırıyı gerçekleştiren Volkan Baytaş'ın arkadaşları Emniyet Müdürlüğü önünde toplanmaya başladı. Karşılıklı sözlü sataşmalar ve tahrikler artınca, Aydın şehir merkezinden çevik kuvvet ekipleri gönderildi.

Gece yarısından sonra ifadeleri alınan Ertin serbest bırakıldı, Baytaş ise bugün mahkemeye çıkarılmak üzere nezarette tutuldu.

"YOLSUZLUĞUN ÜZERİNE GİTTİK RAHATSIZ OLDULAR"

Saldırı sonrası açıklama yapan Belediye Başkanı Aytekin Kaya, "Belediyeyi devraldığımızda 7 trilyonluk yolsuzluğun üzerine gittik. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunduk. Bu da birilerini rahatsız etti, ediyor. Kimse bizi yıldıramaz, korkutamaz. Sonuna kadar mücadele etmeye, yolsuzlukların yapılan usulsüzlüklerin üzerine gideceğiz" dedi.