CiddiGazete- İyi Parti’de kurultay sonrası sular durulmuyor. Parti kurultayında yaşanan "liste" krizinin ardından Aytun Çıray ve Ümit Özdağ’ın açıklamaları ülke gündemine otururken, Koray Aydın’ın Muharrem Sarıkaya’ya yaptığı açıklamalar ise krizin ne kadar derin olduğunu ortaya koydu.

İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi Ali Çolak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında Koray Aydın'ın HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya'ya yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi.

Çolak paylaşımında, "Bu benim gücüm değil, Meral Akşener’in gücü. Ben onun adına görev yapıyorum" diyen Koray Aydın’ın, Meral Akşener’i hedef gösterdiğini belirtti.

İyi Parti Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın önünde ayağına değecek tüm taşları ayıkladığını belirten Ali Çolak, parti içerisinde yaşananların önümüzde süreçte, "Partinin Genel Başkanı Meral Akşener midir, yoksa Koray Aydın mıdır?" sorusunu gündeme geleceğinin altını çizdi.

İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi Ali Çolak'ın paylaşımı şöyle:

Kongre sonrasında İYİ Parti’de sular durulmak bilmiyor.

Ümit Özdağ'ın CNN Türk'teki açıklamaları yalnızca partinin değil, ülkenin de gündemi oldu.

Kongredeki "üzeri çizilecekler" listesi ile ilgili milletvekillerinin tepkilerini üzerinde toplayan Teşkilat Başkanı Koray Aydın'ın dün Muharrem Sarıkaya'ya verdiği mülakat özrü kabahatinden büyük anlamlar içeriyor.

"Bu benim gücüm değil, Meral Akşener’in gücü. Ben onun adına burada görev yapıyorum" diyen teşkilat(!) işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı Koray Aydın, bu açıklamasıyla Genel Başkan Meral Akşener'i hedef gösteriyor ve adeta "Bana niye yükleniyorsunuz? Ben Genel Başkan'ın bana verdiği talimatları eksiksiz yerine getiriyorum, asıl muhatabınız Genel Başkan'dır" diyor.

Anlaşılan Koray Aydın teşkilatlara çektiği kılıcı "gölgelerin gücü" adına değil, "Meral Akşener'in gücü adına" sallıyor.

Takdire şâyân bir gücün (!) sahibi olduğunu her fırsatta ispat eden Koray Aydın, takdir edilmeyi hak ediyor aslında. Yolda bulduklarını, yola çıktıklarına değişenlerin aksine hem yol arkadaşlarına sahip çıkıyor, hem de önünde ayağına değecek tüm taşları ayıklıyor.

Ve burada sorulması gereken bir soru dağ gibi yükseliyor önümüzde:

"Partinin Genel Başkanı Meral Akşener midir, yoksa Koray Aydın mıdır?"

Son yaşananlar, İYİ Parti'nin yakın geleceğinin bu sorunun cevabını vereceğini işaret ediyor.

Kaynak: Sonhaber16