CiddiGazete- Bursa'da, 2015 yılında sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım hakkında hakaret içerikli ifadeler kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İYİ Partili Levent Özeren (55), çıkarıldığı mahkemece "Cumhurbaşkanına hakaret" ile "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından ayrı ayrı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Daha önce İYİ Parti Bursa İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunan Özeren, 2018 yılında yapılan seçimlerde milletvekili aday adayı olmuştu.

AKŞENER: SEMİHA HANIM’DAN ÖZÜR DİLİYORUM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı bir televizyon programında konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

- Ben Bursa Kız Öğretmen Okulu’nda okudum. Semih Yıldırım da öğretmen okulunda okumuş... Dolayısıyla Semiha Yıldırım benim ablam.

- Dün Sayın Binali Yıldırım beyefendiyi aradım. Semiha Hanım’ın haberinin olup olmadığını sordum. Bilmediğini söyledi. O nedenle dün tweet atmadım. Başak Demirtaş’a da atmamıştım.

- Bu tür konuları bir tweet ile halledemiyorsunuz. Salı günü grupta bu konuyu konuşmak üzere bıraktım. İsminin keşke geçirilmemesini sağlayabilseydim.

- Amasız, ancaksız, lakinsiz parti üyemiz olan Levent Özeren’in... 2015’de Emine hanım için bir tweet’i, 2016’da Semiha hanım için attığı tweet var.

- Bu tutumundan dolayı Semiha Hanım’dan özür diliyorum. Bir kadının incitilmesi çok kötü bir şeydir. Anlıyorum ki bana çok kızmışlar. Sebebini bilmiyorum.

- Keşke Semiha hanım üzerinden değil de benim üzerimden o ‘tag’ler açılabilseydi. Semiha hanımın özne yapılmasından üzgünüm.