İYİ Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, partisinin Millet İttifakı'nda yer alması ve yerel seçimlerde danışılmadan aday çıkarılmasını gerekçe göstererek, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Akkal'ın istifasıyla İYİ Parti'nin Meclis'teki sandalye sayısı 39'a düştü.

İstifa kararını bir basın açıklaması ile duyuran Tamer Akkal ise istifasının en önemli sebebinin HDP olduğunu söyledi.

Parti politikalarından uzun süredir rahatsız olduğunu belirten Akkal şunları söyledi:

"Bu sürecin en başından beri karşı çıktığım; önce 'işbirliği' denen ve sonra adı yine 'Millet İttifakı' olarak değişen bu oluşum, bizlerde tedavisi mümkün olmayan bir tahribat yaratmıştır. Bir Türk milliyetçisi olarak terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı olan partinin birçok büyükşehirde aday çıkarmayarak bu ittifaka destek olacağını açıklaması, daha önceden düşündüğüm İYİ Parti’den istifa kararımı bugün netleştirmeme sebep olmuştur. Böyle bir oluşumun içinde olmam bu saatten sonra mümkün değildir.

TAMER AKKAL KİMDİR?

İYİ Parti'den istifa eden Manisa Milletvekili Tamer Akkal nereli? Tamer Akkal kaç yaşında ve nerede doğdu? İşte Çevre Komisyonu üyesi olan Tamer Akkal’ın hayatı:

Tamer Akkal, 27. dönem milletvekili genel seçiminde İYİ Parti'den Manisa milletvekili seçildi.

Akkal, 20.08.1974 yılında Manisa'da doğdu.

Gazi İlköğretim okulu ve Şehitler Ortaokulu'nu tamamladı. Tamer Akkal, devam ettiği Manisa Lisesi'nde eğitimini yarım bırakarak öğrenimini Açık Lise'de devam ederek tamamladı.

İstanbul Üniversitesi (AUZEF) İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünü kazanan Akkal halen devam ediyor.

2007 yılından itibaren MHP'de farklı kademelerde görev alan Akkal, 2016 yılında istifa ederek İYİ Parti'ye geçti. 8 Aralık 2017 tarihinde İYİ Parti Manisa Kurucu İl Başkanlığı'na atandı. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan erken genel seçimlerde aday adayı olmak üzere 26 Nisan 2018 tarihinde il başkanlığı görevinden istifa etti. Akkal, seçimlerden Manisa milletvekili olarak çıktı. Evli ve 1 kız babasıdır.