CiddiGazete- İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, katıldığı TV programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Uğur Poyraz, İyi Parti'de yaşanan görevden almalar ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayına kadar gündemdeki farklı başlıklara değindi.

Poyraz, son günlerde ortaya atılan "Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç" iddiasına da cevap verdi.

Uğur Poyraz'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- 20 Eylül 2020 Kongresi'nin hemen sonrasında sayın Genel Başkanımızın Divan'ı atarken yapmış olduğu bir konuşma var.

- Açıklanacak Divan'ın bir yıl sonra rotasyona tabii tutulacağı ve Divan'da birtakım değişiklikler yapılacağı 20 Eylül 2020'de Divan'ı açıklarken beyan etti.

- Burada Sayın Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu üzerinden bizim dışımızda bir süreç yönetilmeye çalışıldı. Sosyal medyada gazetelerde...

- Bunları, Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu da tebessümle izledi.

"İYİ PARTİ MERKEZDE SİYASET YAPMA KARARI ALDI"

- İYİ Parti merkezde siyaset yapma kararı almış, Türk milliyetçilerinin, sosyal demokratların muhafazakarların ve liberallerin yine merkezde kurdukları bir parti.

"BİR GÖRÜŞÜN KALESİ DEĞİLİZ!"

- Burada içimizden hiçbiri ben de dahil olmak üzere bir görüşün kalesi olarak orada bulunmuyoruz.

- Sayın genel başkanımız Meral Akşener'in Türk milliyetçiliği, demokratlığı ve Cumhuriyet kadını olması ile ilgili bir soru işareti mi var?

- Sayın Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu'nun Türk milliyetçiliği ile ilgili bir soru işareti mi var?

"MASADA HDP OLURSA BİZ OLMAYIZ"

- Bu partinin şu an 600 bine yakın üyesi var.

- Biz merkezde siyaset yapma kararı alarak merkezde kurulmuş bir partiyiz.

- Sayın genel başkanın HDP konusundaki net ifadeleri, duruşu İYİ Parti'nin ortaya koyduğu, temsil ettiği duruşla paralellik arz etmektedir. Bunun üzerine kurulmuştur tutumumuz.

- Sayın genel başkanımız parti içinde de sahada da son derece net ve şeffaftır.

"KORAY AYDIN, TEK BİR FETÖ'CÜYE BİLE GÖREV VERMEDİ!"

- Sayın Aydın çok zor bir dönemde 81 ilde teşkilatlanmasını oluşturmuş, FETÖ ile irtibatlı veya iltisaklı bir kişinin bile yer almadığı, titizlikle hareket edildiği bir teşkilatlanma modelini ortaya koymuş duayen bir siyasetçidir.

- İYİ Parti ile ilgili FETÖ iddialarını ortaya atanların Türk devlet aklı ve Türk devlet ahlakına çok büyük bir hakaret olduğunu o makamlarda oturan hiçbirinin haberi yok. Çünkü devlet aklı ve devlet ahlakları yok. Bu iddiaların bizim nezdimizde hiçbir karşılığı olmadığı gibi vatandaşta da bir karşılığı yok.

"ADAYIMIZI SEÇİM SÜRECİNE GİRİNCE AÇIKLAYACAĞIZ"

Program sunucusunun Millet İttifakı'nın adayının kim olacağı yönündeki tartışmaları hatırlatması ve "Seçim startının verildiği günün ertesi gününde adayınız hazır mı?" sorusuna Poyraz "hazır" cevabını verdi.

Poyraz, Millet İttifakı'nın adayının Haşim Kılıç mı olacağı yönündeki tartışmalarla ile ilgili ise şunları söyledi:

"Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener, katıldığı toplantı ve bütün açık alanlarda bu sürece ilişkin adayın temel kriterlerini belirledi. Yani biz 'İkinci bir Erdoğan vakası istemiyoruz' dedi. Bu Sayın Genel Başkanımızın cümlesi. '13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakının adayı olacak' dedi. Son dönemlerde şöyle bir şey yapılmaya başlandı. İsimlerdeki popülerlik merkeze alınarak siyaset dizayn edilmeye başlandı. Bununla ilgili elinizde bir veri olmadan bir kulis üzerinden, kendi popülerliğinizi artırmak için bu tür yorumlar yapmamalı, açıklama yapılmamalı."

"TÜRKİYE'Yİ YÖNETMEYE TALİBİZ"

Poyraz, İYİ Parti'nin içinden bir cumhurbaşkanı adayı isminin ortaya atılmamasının kendilerini rahatsız etmediğini belirterek, "Biz Türkiye'nin parlamenter sisteme geçileceğini bu sistem ile Türkiye'yi başbakan ve kabinesinin yöneteceğini biliyoruz. Bütün mücadelemizi bunu üzerine kuruyoruz. Biz Türkiye'yi yönetmeye talibiz" dedi.

Poyraz yüksek enflasyon için çözüm önerilerini ise şöyle açıkladı:

"İktidara gelirsek adalet sistemiyle ilgili şunu taahhüt edebilirim. 6 ay içinde farkı görür, 1 yıl içinde enflasyonu yüzde 10'un altına indiririz. Bizim seçim dışında ittifak konuşacak bir dururmumuz yok. Seçim dışındaki bu 6'lı masa dahil diğer partilerle birebir ilişkilerimiz siyasi centilmenlik ve nezaketimizin karşılık bulmasıyla alakalıdır."