CİDDİGAZETE

İYİ Partili Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, 180 derece döndü. Yakın zamana kadarki videolarında Çerkezlerin Cumhuriyetle birlikle asimilasyona uğradığını belirten Seymen, yeni Anayasayla Çerkezler'in ikinci sınıf vatandaş olmaktan kurtarılması gerektiğini söyledi.

PKK ile aynı talepleri dile getiren Hasan Seymen, kendisinin çekip yayınladığı videolarını bile inkar etti.

Seymen, tepkiler üzerine bugün yaptığı açıklamada, ağzından çıkanların neredeyse tümünü inkar eden bir dil kullandı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, BBP Kurucu Genel Başkanı rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nu, kendisine referans gösterdi. 

İYİ Parti tabanı Hasan Seymen'in "asimilasyon", "anadilde eğitim", "Türk değil, Çerkezim" ifadelerine tepki göstermiş ve istifasını istemişti.

Seymen, kendisini eleştirenleri mahkemeye vermekle de tehdit etti.

DDA'YI BİLE İNKAR ETTİ!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, bugünkü açıklamasında Denge Denetleme Ağı temsilcisi olduğunu da inkar etti. Oysa Hasan Seymen, 22 Kasım 2014 yılında, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'le görüşmesinden sonra yaptığı açıklama haberlere yansımıştı.

Denge Denetleme Ağı'nı inkar eden Seymen'le birlikte, Meral Akşener danışmanı Selda Tandoğan Demirel de o toplantıya katılmıştı.

Seymen, toplantının ardından şu değerlendirmeyi yapmıştı:

"Sayın Başkan Yardımcısının gittiği ülkelerde farklı görüşleri temsil eden sivil toplum örgütleri ile görüşmesi tam da bizim amacımıza denk düşüyor. Bizler de Denge ve Denetleme Ağı olarak karar vericilerle daha sık bir araya gelmeyi ve karar verme süreçlerine sivil toplumun katılımı idealini savunuyoruz. Başkan Yardımcısına Ağımızın; farklı görüşlerin ifadesini bulduğu, ancak günün sonunda denge ve denetlemede uzlaştığımız bir ortam olduğunu, bu nedenle de sloganımızı ‘Farklı Düşünüyoruz Bir Arada Çözüyoruz’ şeklinde belirlediğimizi aktardık."

Yine Ağ temsilcilerinden Meral Akşener'in danışmanı Selda Tandoğan Demirel'in o görüşmeyle ilgili değerlendirmesi ise şöyle: “Herkes Başkan Yardımcısı Biden ile ne görüştüğümüzü merak ediyor, bu görüşme elbette çok önemli; ancak Biden’a da herkese bugüne dek ne söylediysek ve söyleyeceksek aynı şeyi söyledik: Güçlü bir "denge ve denetleme" sistemi sayesinde hukukun üstünlüğüne dayanan, yönetimin hesap verdiği, hak ve özgürlüklerimizin garanti altına alındığı, çoğulcu bir Türkiye’de yaşamak için bir aradayız!"

ABD'nin fonladığı Denge Denetleme Ağı, "Arap Baharı" tarzı devrimler için ülkelerdeki STK'ları harekete geçiren bir yapı olarak biliniyor.

İŞTE HASAN SEYMEN'İN, ÖNCEKİ SÖYLEMLERİNİ İNKAR EDEN BUGÜNKÜ AÇIKLAMASI: