CiddiGazete

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün TBMM Plan Bütçe Komisyonunda, Suriyeliler'den kaynaklı bir tane bile salgın hastalık görülmediğini söyleyince ”Var olanı yok saymayın” diyen İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, acı olayı anlattı.

Tatlıoğlu, "11 aylık yeğenim, Suriyeliler'den kaynaklı meningokoksik menenjit oldu. Ankara Hacettepe Hastanesi'ne geldi, elini ve ayaklarını kestiler; henüz 11 aylık bir bebek" dedi.

İsmail Tatlıoğlu, yeğeninin rahatsızlığıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Yeğenim Damla, bir rahatsızlığından dolayı Bursa'da Dörtçelik Hastanesi'nde tedaviye götürülüyor. Bir gün hastaneden döndükten sonra ateşleniyor ve tekrar hastaneye götürüyorlar. Tetkikten sonra meningokoksik menanjit teşhisi konuluyor. Ambulansla Ankara Hacettepe Hastanesi'ne sevk edildi. Üç ay Hacettepe'de kaldı. Yeğenimizin bir elini, bir ayağını yarıdan kestiler. Bir elindeki üç parmağını da kestiler. Şimdi de solunum probleminden dolayı Dörtçelik Hastanesi'nde yoğun bakımda.

"SURİYELİLERDEN GEÇTİ"

Oradaki sağlık çalışanlarının yeğenimizle ilgili ifadesi bu hastalığın mültecilerden bulaştığı ve Türkiye'de daha öncesinde bu hastalığın görülmediği yönünde. Bursa'da 150 bin civarında Suriyeli var. Olmasın anlamında söylemiyorum ama devletin tedbir alması gerekiyor. Aşı ve sağlık konusunda tedbir gerekiyor. Bütün çocuklar için, Suriyeli çocuklar da dahil olmak üzere yeni bir aşılama sistemi başlatılmalı."

YENİ HASTALIKLARLA TANIŞTIK!

CHP’nin doktor Milletvekili Ali Şeker de, Türkiye’de 26 yıldır görülmeyen bazı hastalıkların Suriyeliler nedeniyle yeniden ortaya çıktığını söyledi. AKP Konya Milletvekili Dr. Abdullah Ağralı ise bir süre önce TBMM Göç ve Uyum Komisyonu'nda yaptığı açıklamada, ”Ülkemizde gözükmeyen hastalıklar, gözükmeye başladı” demişti.

Öte yandan TBMM Göç Uyum Komisyonu'nda bilgi veren Sağlık Bakanlığı Göç Sağlığı Daire Başkanı Kanuni Keklik de Suriyeliler'de 8 bin şark çıbanı, 900'ün üzerinde tüberküloz tespit edildiğini açıkladı.