CiddiGazete- Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli, TBMM'de MHP'nin grup toplantısından sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. İYİ Parti'de son bir haftada iki milletvekilinin istifa etmesiyle ilgili düşünceleri sorulan Bahçeli, dolaylı yoldan bu milletvekillerine kapıyı kapadığını ima etti.

İSMAİL OK NET KONUŞTU

İYİ Parti'den istifa eden isimlerden Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, yasama döneminin sonunda siyasi yaşamını noktalayacağını vurgulayarak, net olarak başka bir partiye geçmeyeceğini duyurdu.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal ise milletvekilliğinin sona ereceği döneme kadar nasıl bir strateji izleyeceğiyle ilgili bilgi vermedi.

Yayımladığı iki istifa duyurusunda da İYİ Parti'den ayrılma gerekçeklerini sıralayan Çokal, başka bir partiye geçip geçmeyeceği veya bağımsız kalacağıyla ilgili net ifadeler kullanmadı.

"ÜLKÜCÜLÜK" VURGUSU İŞE YARAMADI!

CiddiGazete'nin siyasi kulislerden edindiği iddialara göre MHP'nin kapısını çalan Tuba Vural Çokal, istifa metninde "ülkücü" vurgusunu üstüne basa basa kullanarak Balgat'a mesaj vermişti.

Devlet Bahçeli'ye Çokal'ın talebi iletildiğinde olumsuz görüş çıkmış, böylece Antalya milletvekili de istifa metninde ne yapacağıyla ilgili bilgiyi açıkça ifade etmemişti. Zaman kazanarak yeni girişimlerde bulunduğu öğrenilen Tuba Vural Çokal'ın ümitleri, Bahçeli'nin bugünkü açıklamasıyla rafa kalktı.

Meral Akşener'e ve İYİ Parti'ye karşı çok sert açıklamalar yapan Devlet Bahçeli, sürekli "İP" diye tanımladığı İYİ Parti için bugün yaptığı "İYİ Parti iyi günde olsunlar, tahriklere kapılmasınlar" ifadesiyle, MHP'ye geçmeyi düşünen milletvekillerine de kapıyı kapatmış oldu.

Peş peşe gelen istifalarla sarsılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Bahçeli'nin açıklamasından sonra rahat nefes aldı.