İzmir’de sürpriz bir isim, siyasi dengeleri değiştirdi. Tanınmış işadamlarından Ali Çelik, 24 Haziran’da yapılacak erken genel seçimlerde İYİ Parti’den İzmir milletvekili aday adayı olacak. Mermer sektörünün dünyadaki sayılı isimlerinden olan “Nek Elmas”ın ortaklarından Çelik, uzun yıllardır İzmir’deki ülkü ocaklarının hamisi olarak biliniyor.

Devlet Bahçeli de teklifte bulundu

MHP döneminde Devlet Bahçeli tarafından İzmir ikinci sıradan adaylık teklif edilen ancak işlerinin yoğunluğunu öne sürerek kabul etmeyen Ali Çelik, genel kurul sürecinde Meral Akşener’e destek verdi. Birçok yurt gezisine katılan Çelik, aynı zamanda ekonomi üzerine yazdığı köşe yazılarıyla da tanınıyor.

Meral Akşener’le görüşecek

İzmir’le ilgili hazırladığı projelerinin yanısıra, Türkiye’deki iş dünyasına da projeksiyonlarıyla ışık tutan Ali Çelik’in İYİ Parti’nin İzmir’deki en büyük silahı olacağı konuşuluyor. İzmir siyasetini sarsan haber, İYİ Parti üyeleri tarafından memnuniyetle karşılandı. Tabandan tavana, her kesimle kurduğu sıcak ilişkilerle adında söz ettiren Çelik’in, hafta içinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le Ankara’da bir görüşme yapması bekleniyor.