Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Kurulu Başkanvekili ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kulislerde konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı hakkında konuştu.

Zeybekci, “İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez? İzmir, Anadolu’nun en güzel kızı, doğuştan en güzel şehri… Sonradan biraz şey oldu ama… Hayırlısı olsun” dedi.

"HENÜZ KESİN BİR ŞEY YOK"

Ege’de Son Söz gazetesinden Mehmet İşler’in haberine göre 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı konuşulan Nihat Zeybekci şunları söyledi:

“Henüz kesinleşen bir şey yok. Ola ki partimizin ve genel başkanımızın bu yönde bir teveccühü olursa, bize böyle bir görev tebliğ edilirse bu bizim için onur olur. Hizmetkâr belediyeciliği de İzmir’e getirmek için enerjimizin sonuna kadar çalışacağımızın bilinmesini isterim. Hakkını vererek de görev yaparız. Ama böyle şeylerin öncelik olarak partimiz tarafından tebliğ edilmesi lazım. Şu an öyle bir tebligat yok. İnşallah hep beraber tüm İzmir olarak göreceğiz.”

“KİM İSTEMEZ Kİ”

Zeybekci sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bütün dilek ve temennim şu; İzmir için hayırlısı olsun. İzmir için güzel neyse o olsun. İzmir Anadolu coğrafyasının doğuştan en güzel şehridir. İzmir tüm güzellikleri hak ediyor. İzmir’in geleceğini yeniden inşa etme adına en iyi hizmetkâr kim olacaksa o olsun.”

Zeybekci, “İzmir’i istiyor musunuz” soruna ise şu cevabı verdi: “İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez? İzmir Anadolu’nun en güzel kızı, doğuştan en güzel şehri… Sonradan biraz şey oldu ama… Hayırlısı olsun.”