CiddiGazete

İZSU genel kurulunda, 2020 Mali Yılı Performans Programı ve 2020 Mali Yılı Bütçe Taslağı görüşüldü. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, oturumda söz alarak, su fiyatlarında yüzde 15’lik bir artış olacağını söyledi. Özuslu, Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlardan dolayı bu artış normal olduğunu savundu.

“VAATLERİMİN HEPSİNİN ARKASINDAYIM”

AKP grubu zam karına eleştirilerde bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise birleşimin sonunda eleştirilere toplu şekilde cevap verdi. Toplantıda birçok önemli fikrin paylaşıldığını ve bunları dikkate alacaklarını ifade eden Soyer, AKP’li meclis üyelerinin eleştirilerini anımsatarak, tüm vaatlerinin arkasında olduğunu belirtti. Soyer, İzmir’in su arıtma konusunda Türkiye’de birinci kent olduğunu da belirterek, “Gelir gider arasındaki açıktan bahsedildi. Belediye ne şirkettir ne de vatandaş müşteridir. Biz böyle olduğunu biliyoruz. Böyle olmasına rağmen biz hizmet üretmek zorundayız. Bizim mücadelemiz budur, bunun için varız. Şirket değiliz. Yurt dışı gezilerime gelince. Ben seçimden sonra ilk olarak Kiraz’ın Dokuzlar Mahallesi’ne gittim. Oralara gitmek için seyyar makam yaptık. Bütün dünyaya anlatıyoruz herkes de hayranlıkla dinliyor. Çok daha fazla köy, mahalle geziyoruz. Oraya da gideceğiz yurt dışına da gideceğiz” dedi.

YENİ SU TARİFELERİ ŞU ŞEKİLDE

Konuşmaların ardından geçilen oylamada, suya yüzde 15 oranında zam yapılması kabul edildi. Zamlı tarife uygulaması 1 Ocak 2020’den itibaren yürürlüğe girecek.