CiddiGazete- İzmit Belediyesi'nde AKP'li meclis üyeleri azınlıkta kalınca Millet İttifakı'nın önerisi kabul edildi.

MHP'li meclis üyeleri İlker Kazan, Engin Duymaz ve Ayhan Arpacı, "özel işleri" olduğu gerekçesiyle belediye meclis toplantısına katılmadılar.

Cumhur İttifakı'nın mecliste çoğunluğu kaybetmesi üzerine başta sözleşmeli memurlarla ilgili önerge olmak üzere üç gündem maddesi oylanarak Millet İttifakı'nın istediği şekliyle kabul edildi.

Meclis toplantısında azınlığa düşen AKP'li üyelerin serzenişleri sonucu değiştirmedi.

ARPACI DAHA ÖNCE TAVIR KOYMUŞTU

MHP İzmit Belediye Meclis Üyesi Ayhan Arpacı, 2019 yılında kreşler ve hayvan haklarıyla ilgili önergelere AKP'ye rağmen "evet" oyun vermişti.

Arpacı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle demişti: "İzmit'te çok fazla hayvan hakları ihlali mevcut. Bu yüzden kreş ve hayvan müdürlüğü için benim oyum evet. Ben kesinlikle siyaset yapılmasını istemiyorum. Halkın menfaatine olacak her şeye 'Evet' derim."

Ayhan Arpacı, yeniden yapılan oylamada ise tekrar "evet" oyu kullanmıştı. Ardından salondaki misafirler Arpacı'yı alkışlamıştı. Ancak ilgili madde, 19-18 oy çokluğu ile reddedilmişti.

Son oylamada Arpacı'ya MHP'li diğer meclis üyeleri de katılınca AKP yalnız kaldı ve Millet İttifakı karşısında kaybetti.