CiddiGazete- Türkiye Judo Federasyonunun 5. olağan ve 7. mali genel kurulunda başkanlığa AKP'nin desteklediği Sezer Huysuz yeniden seçildi.

Federasyonun seçimli genel kurul toplantısı, Ankara The Green Park Otel'de gerçekleştirildi.

Genel kurulda federasyonun denetleme kurulu raporları ve bütçesi oylamayla ibra edildi. Seçimde başkanlık için Sezer Huysuz ve Hüsamettin Çelik yarıştı.

Kullanılan oyların 127'sini alan Sezer Huysuz, yeniden başkanlığa seçilirken, diğer aday Hüsamettin Çelik 37 oy aldı, 3 oy da geçersiz sayıldı.

Yeniden başkan seçilen Sezer Huysuz'un yönetim kurulunda şu isimler yer aldı:

Hatice Nevruz Tol Özbay, Mustafa İspirgil, Tuncay Eminoğlu, Murat Beytekin, Ersan Odaman, Önder Tabak, Semih Yılmaz, Serhan Çatal, Cihat Yusufoğlu, Şenol Çelik, Necmi Yıldırım, Baki Kerimoğlu, Behçet Atlı, Alpaslan Ayan

SÜRECE SAHTE DİPLOMALI HAMZA DA DAHİL OLDU

Lise diplomasının mahkeme tarafından sahte olduğunun tescillenmesine rağmen bir dönem Vakıfbank Yönetim Kurulu'na da atanmış olan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı güreşçi Hamza Yerlikaya, Judo Federasyonu seçimlerine yakından dahil oldu.

Yerlikaya ailesiyle yakın ilişkileri olduğu bilinen Sezer Huysuz'un, mahalli idareler seçimlerinde "troll" tarzı paylaşımlar yapması dikkat çekmişti.

Huysuz'un, Hamza Yerlikaya'nın kardeşi Muttalip Yerlikaya'nın seçim sürecinde beğendiği paylaşımlarından bazıları şöyle: