CiddiGazete- İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, iki gün önce 81 il başkanına gönderdiği talimatta, "Kongrelerde siyasi içerikli konuşmalar yapılmadan seçimlere geçilecek" dedi. Duyuruyu CiddiGazete, "Kongrelerde siyasi konuşma yasak" başlığıyla haber yaptı. Parti tabanının CiddiGazete'den öğrendiği skandal talimat büyük yankı buldu.

Bu gelişme üzerine, Ankara il başkanlığına aday olan İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Tamer Kayaalp, evinin mutfağında hazırladığı ve "Siyasi konuşma yasaklanırsa, biz de kabak tatlısı tarifi yaparız" dediği videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.

Artan tepkiler karşısında İYİ Parti genel merkezi de "Siyasi konuşma yasak" talimatında güncelleme yapmak zorunda kaldı. 81 il başkanlığına gönderilen yeni talimatta şu ifadeler kullanıldı:

- Sahadan aldığımız bilgiler ve teşkilatımızın koronavirüs önlemlerini alma, uygulama ve işbirliği kabiliyeti göz önüne alınarak, “İYİ Parti kongrelerinde konuşma yasağı uygulanıyor” gibi söylemlerle konunun istismarını önlemek bakımından, ilgili tüm teşkilatlarımızca 15 Mart 2020 Pazar gününden itibaren normal kongre sürecine geçilmesinin daha uygun olacağı kanaatine varılmıştır.

İKİ GÜN ÖNCEKİ TALİMATTA SİYASİ KONUŞMA YASAKLANMIŞTI

Koray Aydın tarafından iki gün önce il başkanlarına gönderilen talimatta, kongrelerde "siyasi içerikli" konuşmalar yasaklanmıştı. İşte o talimat:

İYİ Parti ilçe ve il kongrelerimiz belirlenen takvime uygun olarak devam edecek ancak faaliyet ve mali raporların okunmasından sonra siyasi içerikli konuşmalar yapılmadan seçimlere geçilecek; kongrenin ilçe seçim kurulu görevlilerince yürütülerek usulüne uygun şekilde süratle tamamlanması yoluna gidilecektir. Koronavirüs salgınının ülkemizde genel hayatı etkileyecek bir düzeye erişmesi durumunda, kongrelerimizin genel olarak ertelenmesi söz konusu olursa, bu durum genel merkezimizin alacağı kararla tüm teşkilatlarımıza ivedi olarak duyurulacaktır. Bu talimatın ilinizdeki tüm teşkilatlara ve parti görevlilerine duyurulması ve gereğinin yapılması hususunda; bilgilerinizi önemle rica eder; hayırlı, huzurlu ve sağlıklı kongreler temennisiyle, çalışmalarınızda başarılar dilerim.