CİDDİGAZETE

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun belediye iştiraki olan İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş.'ye (İSBAK) atadığı Bahaddin Yetkin, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle eleştiri konusu oldu. Yetkin, İmamoğlu ve kendisine yönelik tepkilerin ardından istifa etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Aktroll" olmakla suçlanan ve muhalefete yönelik küfürlü paylaşımları da bulunan Bahaddin Yetkin'in İBB iştiraki olan bir şirkette İmamoğlu tarafından görevlendirilmesi ve sonrasında yaşanan süreci Independent Türkçe'den Can Bursalı'ya değerlendirdi.

'DETAYLI AÇIKLAMA YAPMAK İSTEMİYORUM'

Konuyla ilgili çok detaylı bir açıklama yapmak istemediğini belirten Kaftancıoğlu, Bahaddin Yetkin'in İBB'de görevlendirilmesini "Ufak bir yol kazası oldu" ifadeleriyle değerlendirdi. Kaftancıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"16 milyon İstanbullu bize inanmaya, güvenmeye devam etsin. Ufak bir yol kazası oldu. Elbette hatalar olabilir ancak önemli olan bu hataları görüp, hızlıca düzeltmektir."

KOLTUKTA BİR GÜN OTURABİLDİ

Bahaddin Yetkin, özellikle sosyal medyadaki tepkilerin ardından 9 Ağustos'ta Twitter'daki paylaşımıyla istifa ettiğini duyurmuştu. Yetkin, "Gördüğüm lüzum üzerine İSBAK AŞ'deki görevimden istifa ettim. Mevlam hayırlara vesile etsin" demişti.

YETKİN, 'PİŞMAN DEĞİLİM' DEDİ

Bahaddin Yetkin, istifasının ardından, tepki çeken paylaşımlarına ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Açık söyleyeyim, ben hiçbir zaman fikirlerimden dolayı pişman değilim. Fikrimi değiştirmiş olsam da değiştirdim derim."