CiddiGazete- Demirören Holding'in önemli yayın kuruluşları arasında yer alan Kanal D'de flaş gelişmeler yaşandığı öğrenildi.

Medyaradar’ın haberine göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in grup toplantılarının haber bülteninde yayınlanmasının ardından, Kanal D Ankara Temsilcisi Zafer Şahin ve Kanal D Haber Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Aşçıoğlu arasında sorun çıktığı, bu sorunun yukarıya iletilmesinin ardından Mustafa Aşçıoğlu'nun görevine son verildiği bildirildi.

Aşçıoğlu'nun yerine bu görevi CNN Türk'te Haber Müdürü olarak görev yapan Onur Tan'ın yürüteceği öğrenildi.

OLAY ZAFER ŞAHİN'İN ATANMASINDAN SONRA GELİŞTİ

Kulis bilgisine göre; kanaldaki "siyasi gerekçeler"le ilgili sorunların, Zafer Şahin'in Ankara temsilcisi olarak atanmasından sonra başladığı iddia edildi.

Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde yayın yapan iktidara yakın Takvim Gazetesi'nin Ankara Temsilciliği görevinden bu göreve atanan Zafer Şahin, bir süredir Kanal D Ana Haber'in muhalefete dair haberlerine müdahale etmeye başladı.

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER'E AMBARGO

İktidarın bu haberlerden rahatsız olduğunu gerekçe gösteren Şahin, CHP ve İyi Parti'nin basın açıklamalarının ve Kılıçdaroğlu ile Akşener'in grup konuşmalarının verilmesine karşı çıktı.

Zafer Şahin ile Kanal D Ana Haber Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Aşçıoğlu arasında yaşanan bu gerilim, Aşçıoğlu'nun görevden alınmasına neden oldu.