CiddiGazete- Karadağ İslam Birliği'nden yapılan açıklamada, Türkiye'nin Podgorica Büyükelçisi Songül Ozan'ın, İslam Birliği Başkanı Rifat Fejzic ile bir araya geldiği aktarıldı.

Açıklamada Ozan'ın, ülkenin kuzeyinde yaşayan Müslümanların güvenliğinden endişe duyduğunu ifade ettiği belirtildi.

Türkiye'nin İslam Birliği'ni desteklediği ifade edilen açıklamada, "Podgorica Büyükelçiliği, ülkedeki Müslümanlara yönelik yapılan ırkçı saldırıların endişe verici olduğunu ve Karadağ'ın tüm vatandaşlarına yetecek büyüklükte bir ülke olduğuna olan inancını dile getirmiştir" denildi.

Karadağ'daki seçimde Sırp Ortodoks Kilisesine (SPC) yakınlığı ile bilinen Demokrat Cephe (DF) öncülüğündeki ittifak önemli bir başarı elde etmiş ve diğer muhalif ittifaklarla mecliste çoğunluğu ele geçirmişti.

DF yanlısı Sırp milliyetçiler ilk geceden itibaren seçim kutlamalarında birçok provokatif eylem ve saldırı gerçekleştirirken, ülkedeki Müslüman Boşnaklara yönelik "Türkler buradan gidin" sloganları atılmış, tehditkar duvar yazıları yazılmıştı.

LÜTFÜ TÜRKKAN TEPKİ GÖSTERDİ

İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da yaptığı sosyal medya paylaşımında Boşnaklar'a yapılan tacizleri dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

Karadağ'da yapılan seçim sonrası zafer ilan eden Sırp milliyetçileri, ülkedeki Müslüman Boşnak nüfusu hedef almaya başladı. Müslümanların evlerine ve dükkanlarını yağmalayan Sırp milliyetçileri, duvarlara "Türkler Defolun" yazıları yazdı.

"KARADAĞ'A YERLEŞEN BİR BÜYÜĞÜMÜZ!

Ülkücü camianın yakından tanıdığı isimlerden Ercüment Devlet Yahnici de dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

İsim vermeden Sedat Peker'i işaret eden Yahnici, "Miting düzenleyip oluk oluk kan akıtacağını söyleyen bir büyüğümüz vardı, Karadağ’a yerleşti, bi zahmet orada akıtıversin o kanları..." ifadelerini kullandı.