CiddiGazete- Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in önce Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli, ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlerini geri çevirmesine ilişkin, “Akşener’in tavrını da takdir ediyorum. Çok net ifadeler kullandı. Ben böyle bir teklife rıza gösteremem çünkü benim ileri sürdüğüm şartları o da ileri sürdü. ‘Böyle bir sistemi benimseyemem’ dedi, tebrik ederim” diye konuştu.

FOX TV'de Çalar Saat programına katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI

Karamollaoğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarına ilişkin şunları söyledi:

“Ortada fol yok yumurta yok. Dereyi görmeden paça sıvanmaz ki. Cumhurbaşkanlığı adaylığı seçim kararı alınmadan gündeme gelmez. Seçim gözükecek, en azından 3 ay sonra mı, 6 ay sonra mı, 1 sene sonra mı? Şimdiden cumhurbaşkanlığı adaylığını gündeme getirmek Türkiye'nin dikkatini dağıtmak için girişimdir.”

ABDULLAH GÜL MÜ MERAL AKŞENER Mİ?

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün isimlerinin konuşulduğunun hatırlatılması üzerine Karamollaoğlu, herhangi bir siyasi partinin genel başkanlığını yürüten birinin, eskiden cumhurbaşkanı olan bir ismin ya da başka birilerinin aday olabileceğini söyledi.

Adı geçen isimlere mahkum olunmadığına da dikkat çeken Karamollaoğlu şöyle konuştu:

“İktidar ve çevrelerinin Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığından korkup korkmayacağını bilmiyorum ama öyle bir şekilde AKP gündem oluşturuyor ki basında medyada da sık sık başka haberlere yani ekonomi nereye gidiyor, pandemi ne olacak Bunlar vatandaşın günlük hayatında yer alıyor ama artık sıktı da biraz onun için yeni konuşacak mevzulara ihtiyaç var.”

Saadet Partisi’nin olası bir seçim öncesinde Cumhur İttifakı’ndan bir davet beklemediğini vurgulayan Karamollaoğlu, “Beklemiyoruz çünkü biz tavrımızı çok net gösterdik. Bu iş başkanlık sistemi ortaya çıktığında başlamıştı. Biz prensip itibariyle başkanlık sistemine karşı değiliz ama Anayasa’nın, Meclis’in üstünde bir başkanlık sistemine karşıyız. Mutlaka başkanlık parlamento tarafından denetlenmeli onun için de hem referandum da hem de arkasından yapılan seçimlerde biz, bize yapılan bu tekliflere karşı net bir tavır sergiledik. Bundan sonra da ben böyle bir teklifin geleceğine pek ihtimal vermiyorum.

Akşener’in tavrını da takdir ediyorum, çok net ifadeler kullandı. Ben böyle bir teklife rıza gösteremem çünkü benim ileri sürdüğüm şartları o da ileri sürdü. ‘Böyle bir sistemi benimseyemem’ dedi, tebrik ederim” diye konuştu.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, erken seçim tartışmalarına ilişkin ise şunları söyledi:

“Su anda hep seçim gündeme getiriliyor. Ben iktidarın bugünkü haliyle seçime gidebileceğine ihtimal vermiyorum. İktidar derken Sayın Cumhurbaşkanı'nın ihtimal vermiyorum çünkü şu anda sürekli olarak güç kaybediyor.

Önümüzdeki bir sene içerisinde benim kanaatime göre seçim olmaz ancak bir seneden sonra yani önümüzdeki Eylül'den itibaren seçim beklentisi olur çünkü bundan sonra Sayın Cumhurbaşkanı 2 yıllık bir dönem kalmış kendisinin de artık ayakta duracak bir hali kalmamış vatandaşdan da destek her geçen gün azalıyor o halde zararın neresinden dönerse kârdır mantığıyla bir seçime gidebilirler.”