CiddiGazete- "FETÖ'cü" iddialarının hedefi olan ve hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açılan İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Fatih Altaylı'nın sunduğu TekeTek programında canlı yayına katıldı.

Kendisiyle ilgili iddialara cevap veren Buğra Kavuncu, FETÖ'yle ilgilisinin bulunmadığını söyleyerek, aile bireylerinin ilişkilerinden kendisinin sorumlu tutulamayacağını söyledi.

Kazakistan'da ikinci başkanlığını yaptığı KATİAD isimli FETÖ iltisaklı olduğu iddia edilen dernekle uzun yıllardır ilişkisi olmadığını belirten Kavuncu, "Panama Belgeleri"nde isminin geçmesini de 2004 yılında sattığı şirketin devir işlemlerinden kaynaklandığını belirtti.

"O ZAMAN MERAL AKŞENER DE İSTİFA ETSİN"

Hakkındaki FETÖ soruşturması sonuçlanana kadar görevden uzaklaştırılması yönündeki taleplere de cevap veren Buğra Kavuncu, "Ben istifa edeceksem Meclis'te fezlekesi olan da istifa etsin; hakkında soruşturma olan genel başkan da istifa etsin. Var mı böyle bir dünya? Beni delege getirdi delege götürür" dedi.

"PARTİYE KAYYUM ATANACAKTI"

Teşkilat Başkanı Koray Aydın tarafından atanan "geçici il başkanları"nın, kongreleri kanuna ve tüzüğe uygun şekilde yasal süreçte yaptırmadığı için delegelerin "kayyum" talepleriyle ilgili de ifşaatta bulunan Buğra Kavuncu, "İstanbul’a geldiğim zaman İstanbul’un bir delegesi bana dedi ki; 'Yok öyle atama. Kongreye gideceğiz ya da kayyum atanacak.'

Bana o zaman dediler ki; 'Kongreye gidersen kaybedersin. Yeni geldin, delegeyi tanımıyorsun. Hatta bana bir genel başkan yardımcısı dedi ki; ‘Siyasi hayatın bitecek. Kongreyi kaybediyorsun.' Sağlık olsun dedim...

Kongreyi niye yapmayalım. Kongreyi yapmasak, Mart ayında kayyum atanacak, bakın burda çok önemli bir şey söylüyorum; 31 Mart’tan önce muhtemelen biz kayyum eşliğinde kongreye gidecektik; belki İstanbul seçimlerine bile etki edecek bir duruma düşecektik.

Düşünebiliyor musun; Millet İttifakı sağda, İyi Parti de kayyum eşliğinde kongresini yapıyor! Dedim ki; 'Kaybedersem de kaybedeyim ama parti kamuoyu önünde mahçup duruma düşmesin!"

ENVER ALTAYLI DA MAHİR ÜNAL'I İŞARET ETMİŞTİ!

Buğra Kavuncu'nun "Fezlekesi olan da genel başkan da istifa etsin" çıkışının ardın, FETÖ tutuklusu dayısı Enver Altaylı'nın geçen haftalarda attığı tweet akıllara geldi.

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın kendisi hakkındaki FETÖ’ye yakın olduğu iddialarını reddeden Enver Altaylı'nın Twitter hesabından şu mesaj paylaşıldı: "Şayet benimle konuşup görüşmek insanları şaibeli hale getiriyorsa, o zaman Türkiye'de en şaibeli insanların başında Sayın Mahir Ünal geliyor demektir."