CiddiGazete- İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Halk TV'de katıldığı programın ardından kimliği belirsiz bir kişinin yumrukla saldırısına uğradı.

Kavuncu'nun avukatı Alper Akdoğan, konuyla ilgili olarak Odatv’ye yaptığı açıklamada, koruma kararı kaldırıldıktan sonra 3 defa farklı tarihlerde İstanbul Valiliği'ne koruma için başvurduklarını belirterek şunları söyledi:

"İstanbul Valiliği'ne, Buğra Kavuncu'nun hedef gösterildiğini ve tehdit edildiğini belirterek koruma talebi için son başvuruyu Haziran 2021'de yaptık. Bu başvuru da gerekçe gösterilmeden reddedildi. Biz de bu kararın iptali için Bölge İdare Mahkemesi'ne iptal davası açtık."

"SON SÖZÜ SOYLU SÖYLEDİ"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun geçtiğimiz aylarda Habertürk’te katıldığı bir programda, "CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun koruma kararını ben kaldırdım" sözlerini hatırlatan Avukat Alper Akdoğan, "Günün sonunda son karar merci İçişleri Bakanlığı'dır. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kaftancıoğlu ilgili kararı kendisinin verdiğini ifade etmişti. Bu kararda da son sözü onun söylediği ortaya çıkmış oluyor" dedi.

"NEYMİŞ BU GİZLİLİK SÜLEYMAN SOYLU?"

Öte yandan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de koruma kararının kaldırılması ile ilgili verdikleri soru önergesini anımsatarak, "2019'da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun korumalarının neden kaldırıldığını sorduğumda yanıt olarak ‘Konunun gizliliği’ demişti. Neymiş bu ‘gizlilik’ Süleyman Soylu? Anlat da öğrenelim” diye konuştu.