CiddiGazete- Çankaya Belediyesi'nin Ahlatlıbel Atatürk Parkı'nda düzenlediği "İkinci Yüzyıla Doğru, Doğru Belediyecilik 2021 Yılı Tanıtım Programı Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni'ne Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, partilerin grup başkanvekilleri ve milletvekilleri katıldı.

"TEMEL SORUN SİYASETİN KİRLENMİŞ OLMASI"

Törende konuşma yapan Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Belediye başkanlarımız gerçekten de tarih yazıyorlar. Bütün baskılara, bütün engellemelere rağmen görevlerini yapıyorlar. Yapmaya da devam edecekler. Siyaseti kirlilikten arındırırsanız bu ülkenin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Temel sorun siyasetin kirlenmiş olmasıdır bugün Türkiye’de."

ERDOĞAN’A 128 MİLYAR DOLAR CEVABI

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın "Merkez Bankası’nın parasının nereye gittiği sorulur mu?" sözlerine cevap veren Kılıçdaroğlu, "Allah aşkına, yahu akıl var. Hiç mi düşünme yok? Peki ne soracağız? Soru sormanın ne kadar değerli olduğunun farkında bile değil. Soru sormak dünyayı keşfetmektir. Soru sormak adaleti getirmektir" ifadelerini kullandı.

"MİLLET İKTİDARI"

CHP'li belediye başkanlarına seslenen Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanı arkadaşlarımız harcadıkları her kuruşun hakkını veriyorlar. Demokrasiye örnek oluyorlar. Umarım millet ittifakı, millet iktidarı olarak gerçekleşir. Türkiye 2. yüzyıla doğru çok daha güçlü ve bütün sorunlarını aşmış bir ülke olarak ortaya çıkmış olur. Buna yürekten inanıyorum" dedi.

"128 MİLYARDA TIK YOKTU 10 BİN DOLARDA DA YOK"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Mafya, bir siyasetçiye her ay 10 bin dolar para veriyor" sözlerine karşılık "Kim bu siyasetçi" diye soran Kılıçdaroğlu, "Yarın bir televizyon programına çıkıp 'Bu da sorulur mu' diyecekler... 128 milyarda da tık yoktu bu konuda da tık yok" şeklinde konuştu.