CiddiGazete- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Tekirdağ İl Başkanlığı binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) açılan kapatma davasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

“Ne diyor Anayasamız? ‘Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır.’ Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurları ne demektir? Siyasi görüşleri, ekonomik görüşleri, toplumsal görüşleri her siyasi parti kendisine göre yorumlar ve kamuoyuyla paylaşır. Halkın desteğini alan siyasi parti yaşar, halkın desteğini almayan siyasi partiler tarihin çöp sepetine atılırlar.

Dolayısıyla biz siyasi partilerin kapatılması, siyasi partilerin sonlandırılması gibi bir süreci bırakmak zorundayız demokrasiyi eğer savunuyorsak. Bizim partimiz de kapatıldı. Bizim eskiden, cumhuriyetin kurulduğu yıllarda, bütün illerde ve ilçelerde binalarımız vardı; mal varlıklarımıza el kondu, arşivlerimize el kondu, binalarımıza el kondu ama biz demokrasi mücadelesinden vazgeçmedik. Demokrasiyi savunmak farklı bir şeydir. Demokrasiyi savunmak, insan haklarını savunmak demektir. Demokrasiyi savunmak, özgürlüğü savunmak demektir. Demokrasiyi savunmak, can ve mal güvenliğini sağlamak demektir. Demokrasiyi savunmak, insana saygı duymak demektir. Demokrasiyi savunmak, benim gibi düşünmeyen insanın düşüncesini özgürce söyleyebileceği bir rejimi savunmaktır. Demokrasiyi savunmak, milli iradeyi savunmak demektir. Demokrasiyi savunmak, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir cümlesini savunmak demektir, hakimiyet bila kaydü şart milletindir demektir.