CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "OHAL Raporu" hazırladı. Hazırlanan rapora göre KHK ile kamu görevine son verilen 46 kişi, hayatına son verdi. İntihar edenlerin isim listesi de yayınlandı.

Raporda "OHAL ihlallerini incelemek üzere kurulan komisyon, mağduriyetleri onaylayan bir noter işlevi görmektedir. Komisyona 28 Haziran 2019 itibariyle yapılan 126 bin 200 başvurunun 77 bin 900’ü karara bağlanmış ve bunların sadece 6 binini kabul edilmiştir. Yüzde 93 başvuru ise reddedilmiştir” denildi ve şu görüşler savunuldu:

"KHK’lıların pasaportlarına herhangi bir hukuki gerekçe olmaksızın el konulmuş, vatandaşlarımızın seyahat özgürlükleri kısıtlanmıştır. Bu keyfi bir uygulama OHAL sonrasında geçen 1 yılı aşkın sürede de hala çözülememiştir. KHK’lılar günlük hayatta maruz kaldıkları baskının yanı sıra, haksız ve hukuksuz bir şekilde işlerinden atılmış, şimdi de iş bulamamakta ya da son derece zor şartlarda çalışmaktadır. Bu umutsuzluk ve zor şartlarda yaşama zorunluluğu KHK’lıları intihara sürüklemektedir."

Kaynak: Sözcü