CiddiGazete- Meclis'te Mahalle Bekçileri Kanunu görüşmelerinde gerginlik yaşandı. CHP'liler, Enis Berberoğlu'nun vekilliğinin düşürülmesini protesto amacıyla yavaş oy kullanma eylemi yaptı.

MHP'liler de Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli'nin "uzun süre bekletildiği" gerekçesiyle CHP'ye tepki gösterdi.

Daha sonra AKP'den, muhalefetin söz hakkını engelleyen bir girişim oldu. AKP'nin bu tavrını eleştiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in konuşması ise MHP'liler tarafından engellenmeye çalışıldı.

Özel o arada, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un yumruklu saldırına uğradı. Bunun üzerine CHP İstanbul Milletvekili Ulaş Karasu da Olcay Kılavuz'a yumruk attı. Kavga, diğer milletvekillerinin araya girmesiyle sonlandırıldı.

ÖZGÜR ÖZEL AÇIKLAMA YAPTI

Saldırının ardından Halk TV'de canlı yayımlanan "Şimdiki Zaman Siyaset" programına bağlanan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel şunları söyledi:

"Arkadan kalleşçe bir saldırıya uğradım. Herhangi bir yaralanmam yok. MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz arkamdan gelerek kalleşçe saldırdı.

Gözlüğümü yere düşürecek bir sarsıntı oldu. Yüzüme yumruk atmaya çalıştı. Hafif bir darbe aldım. Fakat benim saldırıya uğramamın ardından CHP'li milletvekilleri Kılavuz'u püskürttü.

Kaba kuvvete başvuran bir anlayış ile karşılaşmak istemezdik. Biz Enis Berberoğlu için pasif bir yavaşlatma eylemi yapıyorduk. Kaba kuvvetli saldırının ardından oturuma ara verildi."

Öte yandan MHP'den kavgayla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.