Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve MHP Mersin milletvekili adayı Olcay Kılavuz, "Alparslan Türkeş'in askerleriyiz" sloganınan yasaklandığı yönündeki haberlerle ilgili açıklama yaptı.

İddiaları gündeme getirenlerin, Ülkücü hareket içinde sansasyon yaratmayı amaçladığını, gündeme gelmek niyetiyle haber yaptığını ifade eden Kılavuz, "Başbuğumuzla ilgili kendi belirlediğimiz, hiçbir faklı ideolojiden devşirmediğimiz sloganlar kullanılmaya devam edecektir" dedi.

'BAŞBUĞLU' SLOGANIN YASAKLANMASINA TEPKİ BÜYÜK

Kılavuz, aday tanıtım toplantısı kapsamında, il ve ilçe başkanlarına gönderilen bir metnin, anlamından ve bağlamından saptırılarak, "Ülkü Ocakları'ndan Alparslan Türkeş yasağı" üst başlığıyla bazı haber sitelerinde yer aldığını belirtti.

Ülkü Ocakları genel merkezinin her program öncesinde o programın içeriğine uygun sloganları belirlediği, başka sloganların kullanılmamasını da kurumsal bütünlüğün bozulmaması adına teşkilat mensuplarından talep ettiğini söyleyen Kılavuz, bu kapsamda teşkilatlara bir genelge gönderdiklerini doğruladı.

Ülkücü Türk gençliği olarak Alparslan Türkeş'in emaneti olan Ülkü Ocakları'nın ve ülkücü gençliğin güçlenerek ilerlemeye devam etmesi için var güçleriyle, kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini anlatan Kılavuz, "Başbuğumuz Türkeş bedenen aramızdan ayrılmış olsa da fikirleri ve emanetleriyle manevi varlığı güçlü bir şekilde bizimle yaşamaktadır. Başbuğumuzla ilgili kendi belirlediğimiz, hiçbir farklı ideolojiden devşirmediğimiz sloganlar kullanılmaya devam edecektir" dedi.