CiddiGazete- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu’nun (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 16’dan yüzde 15’e indirilmesi kararının ardından Twitter hesabından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.

Kılıçdaroğlu, “Artık DUR Erdoğan! #HemenSeçim” mesajını paylaştı.

MİLLET İTTİFAKI’NDAN SEÇİM ÇAĞRISI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün saat 16.00’da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile İYİ Parti Genel Merkezi’nde bir görüşme gerçekleştirmiş, iki lider görüşmenin ardından yaptıkları ortak basın açıklamasında erken seçim çağrısı yapmıştı.

ERDOĞAN’IN FAİZ AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada faiz konusunda önceki görüşlerini yinelemiş, şunları kaydetmişti:

“Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Bunu farklı yere çevirme gayretine girenlere, ‘Boşuna uğraşma’ diyoruz. Faiz belasını kaldıracağız. Bunu kabulleneceğiz, başka çıkışı olamaz. Hâlâ kalkıp da bu mücadelede beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar kusura bakmasınlar. Ben bu yolda faizi savunanla olamam.”