CiddiGazete- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 83'üncü yılında anarak konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

- Yarın 10 Kasım. Büyük bir lider, bütün dünyanın saygı duyduğu bir liderin 83. ölüm yıl dönümü. Bütün hedefi cumhuriyeti kurmak ve bağımsız Türkiye’yi sağlamaktır. O bize, ‘Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir' dedi. Bize düşen görev, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı güzel cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmaktır.

ÇİFTÇİNİN KREDİ FAİZİNİ SİLECEĞİZ

- Beşli çeteye gelince dünyanın parasını veriyorsun. Ama üreticiye gelince ‘para yok’ diyorsun. Çiftçilere sözüm var. İktidar olduğumuzda ilk haftada ister bankalardan, ister Tarım Kredi Kooperatiflerinden faizlerini sileceğiz. Çiftçinin ne traktörü ne de hayvanları haczedilmeyecek, bu konuda da söz veriyoruz. Sanıyorlar ki Kılıçdaroğlu unutacak. Sonuna kadar takip edeceğim. Sorunları çözeceğiz. Bilgiyle, birikimle, vatan sevgisiyle çözeceğiz.

İCRA DAİRELERİNDEKİ DOSYA SAYISI 23 MİLYONU GEÇTİ

- Var olan iktidarın en büyük sorunu ne? Halkın bu iktidara güven duymaması. Nerden bunu biliyoruz? Şu anda bankalarda mevduatın yüzde 56.9’u döviz. Güvenseler herkes TL mevduatı açar. İcra dairelerindeki dosya sayısı 23 milyonu geçti. Neredeyse iki kişiden birinin icra dairesinde işi var.

10 MİLYON KİŞİ AÇLIK SINIRININ ALTINDA MAAŞ ALIYOR

- Yeni bir meslek doğdu. Etiket değiştirme mesleği. Türkiye daha önce böyle bir şeyle hiç karşılaşmadı. Zam yağmuru yaşıyoruz. 10 milyondan fazla asgari ücretli var. Bunların tamamı açlık sınırının altında maaş alıyor. Cumhuriyet tarihinde ilk kez böyle bir tabloyla karşı karşıyayız.

BU MİLLET SİYASİ TASARRUF YAPACAK

(Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in “Evi daha az ısıtın, faturaları düşürün, tasarruf yapın” sözleri)

- Bu millet tasarruf yapacak. Ama ampulü söndürerek yapacak. Bu millet siyasi tasarrufu yapacak. Bu işi bitirecek.

EKONOMİNİN GELDİĞİ HALE BAK

(Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ben ekonomistim, siz ne kadar kaynak oluşturursanız, devletin kasasından da bir kuruş çıkmaz, yaptığımız bu ama Bay Kemal'in kafası bu işlere basmaz, anlamaz bu işlerden" açıklaması)

- Vallahi benim kafam bu işlere basmaz. Benim kafam kul hakkı yemeye basmaz. Beni kafam adaletsizliğe basmaz. Hakkı, hukuku, adaleti savunurum. Sen ekonomistsin, ekonominin geldiği hale bak. Böyle ekonomiste ne denir? Çakma ekonomist denir. İlkokul mezunu bir bakkal ekonomiyi bunlardan daha iyi yönetir.

ASGARİ ÜCRETLİNİN 94 DOLAR KAYBI VAR

- Yoksulluğu yönetiyorlar. Biz yoksulluğu bu coğrafyadan silmek istiyoruz. Kadının da çocuğun da ailesinin de yüzde 100 sosyal güvenliğini sağlayacağız.

- Asgari ücret 385 dolardan 291 dolara düştü. 94 dolar asgari ücretlinin kaybı var. Asgari Ücret Tespit Komisyonu rakamı yükseltsin dedik, bu yapılmadı.

- İktidarımızda, ilk bir hafta içinde İstanbul Sözleşmesi'ni geri getireceğiz! Kadınlara hak vermiyoruz, kadınların hakkını kadınlara teslim edeceğiz.