CiddiGazete- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasına Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 82’nci yılında anarak başlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

ATATÜRK'Ü UNUTMADIK, DÜNYA DA UNUTMADI

- Bugün 10 Kasım. Büyük bir lideri, devlet adamını, bir eski komutanı, düşmanının bile saygı duyduğu değerli bir insanı sonsuzluğa uğurlayışımızın 82. yıldönümü.

- Atatürk, dünyanın mazlum ülkelerine örnek olmaya devam ediyor... Düşünceleriyle, mücadelesiyle, öngörüleriyle dünyada ender liderlerden biri, düşmanının dahi saygı gösterdiği bir isim... 82 yıldır Atatürk’ü unutmadık... Dünya da unutmadı.

- Cumhuriyeti kurarken, "Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir" dedi. Bu tesadüfi bir cümle değil. Hiç kimse kendini öteki olarak görmesin diye bu sözü söyledi. Bizim mücadelemiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı mücadeleyi büyütmektir. Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız. Kamuda liyakatin olduğu bir süreci başlatmak zorundayız. Biz onu rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz.

BU BROŞÜRLERDE HAKARET YOK

- Arpalık Aile Şirketi ve kıdem tazminatına ilişkin hazırladığımız broşürler toplatıldı. Ben Zekeriya Öz sadece İstanbul’da var sanıyordum, meğer Anadolu’da da varmış. Bu broşürlerde hakaret yok, içindeki tüm bilgiler doğru...

- Bu broşürü toplatan hakim... Sen hakim falan değilsin açık ve net söylüyorum bunlar Saray’ın satılmış insanlarıdır. Emekli milletvekili olmuş, yetmiyor dört maaş alıyor. Bunu eleştirdik diye Cumhurbaşkanı’na hakaret diyorlar.

DEVLETİ ARPALIĞA DÖNÜŞTÜREN ERDOĞAN'DIR

- Bu mahkeme kararların tamamının altında Erdoğan’ın imzası var. Devleti arpalığa dönüştüren Erdoğan’dır. Rüşvet alanları büyükelçi atayan, kişilere 4-beş yerden maaş aldıran da Erdoğan’dır.

AYRINTILAR GELİYOR...