CiddiGazete- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iddialarıyla ilgili videoyu şu ifadelerle paylaştı:

"Onlar kaçacak yer ararken, bizim başka memleketimiz yok. Biz bir yere gitmiyoruz, bu devleti birlikte ayağa kaldıracağız. Başını dik tut sevgili halkım. Sen varsın ve daha iyisini hak ediyorsun. Geliyor mutlu, huzurlu günler!"

Kemal Kılıçdaroğlu, videoda ise şu iddialarda bulundu:

- Bir vakıf kurduruyorlar Amerika'da. Neden Amerika? Ülkeyi Kataristan'a dönüştürenler, Katar'a gider diye beklersiniz ya, biliyorlar o ülkelerde hukuk yok. İlk uçakla geriye gönderirler bunları.

- Amerika kanunlarının arkasına ise gizlenebilirler. Orası hukuk devleti. Yani hukuksuzlukla yok ettikleri ülkeden hukuka sığınmak için ABD’ye kaçmak istiyorlar. Kendileri için yeni bir Pensilvanya yaratmanın peşindeler.

"VAKFIN ASIL YÖNETİMİ ERDOĞAN AİLESİ ÜYELERİNE AİT"

- Peki ne yapıyorlar? Para var, bir vakıf kuruyorlar. Başına bir Amerikan vatandaşını koyuyorlar. Ama vakfın asıl yönetimi Erdoğan ailesi üyelerine ait.

- Şimdi isim vermeyeyim, belki kendileri söyler. Aile içi işlerine karışmayayım. Şimdi bu paravan yapının izin çıkarma hakkı kazanması için paraya ihtiyacı var. Türkiye'den iki vakıf seçiliyor. Öğrenciler için kurulmuş süsü verdikleri vakıflar. Bu vakıfların asıl var olma sebeplerini de bugün öğreneceksiniz. TÜRGEV ve Ensar.

- Bu vakıflar başlıyor paraları bir Amerikan vatandaşına göndermeye. 20 milyon dolar. Bir, 10 milyon dolar. Bir, 20 milyon dolar. Bir 10 milyon dolar. Bir TÜRGEV, bir Ensar. Bir TÜRGEV, bir Ensar. Durmuyorlar.

- Para gönderimi listesinin sonu yok. Hepsinin dökümleri elimizde. 1 milyar lirayı şıp diye transfer ediyorlar Amerika'ya. Ensarcım, TÜRGEV’cim, bu paraları size kim verdi? Siz bu paraları nereden buldunuz? Bu paraları neden sürekli Amerika'ya transfer ediyorsunuz?

- Gelelim Amerika’ya kaçmaya hazırlananlara. Yeni iktidarın sizi orada rahat bırakacağını mı düşünüyorsunuz? Vallahi çok fena yanılıyorsunuz.

- Erdoğan çık söyle, bu para gönderdiğin paravanın başında senin ailenden kim var?