CİDDİGAZETE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk’te katıldığı Teke Tek Özel programında gazeteci Fatih Altaylı’nın sorularını cevapladı.

Kılıçdaroğlu CHP’nin seçimlerde kazandığı Büyükşehir Belediyeleri için kayyum atanabileceği yönündeki iddialara ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için söylediği “Başka işlerle meşgul olursan pejmürde ederiz” sözlerine cevap verdi.

Kılıçdaroğlu, “Herşeyi yapabilirler, çünkü ortada hukuk, adalet yok. Bu akşam ikimizi de tutuklayabilirler. Yargıtay Başkanı diyor ki, ‘adalete güven yüzde 38’e indi’ diyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı ‘adalete güven kalmadı’ diyor. Bunlar şu anda koltukta olan kişiler. Savcılıktan temiz kağıdı almış, YSK seçime girebilirsin diyor. Sonra bunlara kayyum atanıyor. Anayasa’da o kadar açık ve net hükümler var ki. Anayasa 38. madde ‘suçluluğu sabit oluncaya kadar kimse suçlu olamaz’ diyor. Biz hukuk mücadelesini veriyoruz. Her alanda veriyoruz. Sıradan vatandaş belki bu mücadeleyi veremez ama tarihin bize yüklediği sorumluluğumuz var. Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak gibi mücadelemiz var. Pejmurde adama ne söyleyeyim ben. Düne kadar Erdoğan’a söylediklerine bakın, bugün yaptıklarına bakın. Kişiliği olan insan söylediklerinin arkasında durur. Kişiliği olmayan bir insana ne söyleyebilirim ben. Düne kadar en ağır lafları ediyordunuz. Allah kimseyi bu duruma düşürsünüz. Hangi gerekçeyle alacaklar, alsınlar. Bulsunlar bir gerekçe. Ekrem İmamoğlu çok konuşuyor desinler alsınlar. Bizim hortumları kesti desinler alsınlar. Görevden alma gerekçelerin başında belediyenin kaynaklarının İstanbulluya, İzmirliye, Adanalıya, Mersin’e verilmesidir” dedi.

“KAYYIM İSTANBUL’DA 31 MART’TAN SONRA 2500 KİŞİYİ İŞE ALDI”

İBB’deki işten çıkarılanlarla ilgili de açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, “İstanbul örneğini alayım. Ekrem Bey’in seçimi kazandıktan sonra mazbatayı aldığında atadığı kişi sayısı 4 veya 5 kişi. Sonra kayyum geliyor. Yanlış hatırlamıyorsam 2 bin 500 kişi alınıyor o arada. Ekrem Bey, bunların işine son veriyor. Ekrem Bey ‘Gelin başvurun, bizim aradığımız niteliklere sahipseniz sınav yaparız sizi alırız’ diyor. O arada siz 2 bin 500 kişi alıyorsunuz.

Genel Sekreter, Ekrem Bey’e brifing veriyor bir de ayrılırken rakam veriyor, arada 2 bin 500 fark var. Diğer belediyelerde benzer şeyler var. Aşırı politize olmaları, sosyal medyada belediye başkanlarımıza hakaret var. Göreve iade ettiklerimiz var. Yanlış hatırlamıyorsam Adana’da bir şehit yakını vardı. Sosyal medyada hakaret etmişti ama ‘Alın şehit yakınıdır’ dedik. İşine son verilenler dediğim gibi. Haksız bir şekilde işine son verilmişse biz ona müdahale ediyoruz.

Hayır yok! Liyakatı olanlar varsa geri alınabilir. Haksızlığa uğrayan kişiler var, oraya milletvekillerinden oluşan heyet var. Onlara gidip bakın dedik. Kişinin A partisinden B partisinden olmasının önemi yok, sonuçta evine ekmek götürüyor çünkü” açıklamasında bulundu.