CiddiGazete- Eski CHP Milletvekili olan sanatçı Berhan Şimşek’in katıldığı bir televizyon programında kullandığı “vali militan, kaymakam militan” şeklindeki sözler üzerine başlayan tartışma sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, “İçişleri Bakanlığı bir genelge yazıyor, bütün valiliklere, ‘Hepiniz suç duyurusunda bulunun, dava açın’ diyor. Dava açmazsanız namertsiniz. Hepiniz militansınız, hepiniz yolsuzluğun militanısınız, ahlaksızlığın militanısınız” diye konuşmuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu’nun bu konuşmasının ardından sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Vali ve kaymakamlarımıza ‘militan’ diyen Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağız” ifadelerini kullanmıştı.

İçişleri Bakanlığı avukatları, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda Kılıçdaroğlu hakkında ‘kamu görevlisine hakaret’ suçundan suç duyurusunda bulundu.

Sözcü’nün aktardığına göre, bazı illerde valilerin Kemal Kılıçdaroğlu ve Berhan Şimşek hakkında suç duyurusunda bulunduğu, Ankara Valiliği’nin de bu yönde bir adım atacağı öğrenildi.