CiddiGazete- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Çin'den alınan aşıyla ilgili kafa karıştıran bir gelişmeyi gündeme getirdi. CHP Genel Başkanı, 1 milyon doz aşının ücretsiz alındığının beyan edildiğini ancak DMO'ya 12 milyon dolar fatura kesildiğini iddia etti.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

- 19 yıldır ülkeyi tek başına yöneten siyasal iktidarın Türkiye’yi bugün hangi noktaya taşıdığını görüyoruz. Ne oldu da 19 yılın sonunda Türkiye bir ekonomik ve siyasal buhranla karşılaştı? Bunu hepimizin sorgulaması lazım.

- Eğer ülkemize, ailemize, çocuklarımıza karşı bir sorumluluk duyuyorsak tüm sorunları konuşmak zorundayız. Ülke 19 yılın sonunda ekonomik buhranla karşı karşıya ise düşünmek zorundayız.

EN TEPEDEKİ KİŞİ İLK KEZ DEVLETİ SUÇLUYOR

- Devleti yönetmek sorumluluk üstlenmek demektir. Sorumluluk üstlenmiyorsunuz, yeri geldiğinde de devleti suçluyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilktir. En tepedeki kişi ilk kez devleti suçluyor.

- 2 milyon 658 bin öğrenci EBA’ya eğitime ulaşamıyorsa ne sınavı yapacaksınız? "19 yıldır eğitimde tasarruf yapıyoruz" diyorlar. Tasarruf yapacaksan Saray'dan başlayacaksın.

DEVLET İNTİKAM DUYGUSUYLA YÖNETİLMEZ

- Hangi ülke ile dostluğumuz var? Hangi ülkeyle barış içindeyiz? Geldiğimiz noktaya bak! Siyasi irade nasıl dostluktan, barıştan, kardeşlikten söz edebiliyor? Öyle bir esip gürlediler ki, "24 saat içinde Emevi Camii'nde namaz kılacağız ve Suriye'yi fethedeceğiz" dediler. Ne oldu? 3 milyon 600 bin Suriyeli bizim camilerimizde namaz kılıyor.

- 3 milyon 600 bin Suriyeliye 40 milyar dolar para harcadınız. Bu para esnafa, çiftçiye, sanayiciye harcansaydı ne olurdu? Ülke âbad olurdu. Doğrulara tahammül edemiyorlar.

- Bir kişinin iradesiyle devlet yönetilmez. Yönetilirse de devlet bu hale gelmiş olur. Devlet intikam duygusuyla yönetilmez. Devletin dini adalettir. Adaletin olmadığı yerde hangi devletten söz edeceğiz. Bizi sevsin sevmesin, oy versin-vermesin, kim adaletsizliğe uğradıysa yanında olmak zorundayız.

TERÖRLE MÜCADELE SADECE TERÖRİSTLERİ ÖLDÜRMEK DEĞİLDİR

- Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşayan hiç kimse ama hiç kimse terörü savunamaz. Terörü bir insanlık suçu olarak değerlendiriyoruz. Teröre karşı ortak bir davranış sergilememiz lazım. Teröre karşı durmak bizim temel görevimizdir. Terörle mücadelede en etkin araç terör örgütlerinin finans kaynaklarını kesmektir. Bu yapıldı mı? Terörler mücadele etmek sadece teröristleri öldürmek değildir. Onların tüm kaynaklarını kesmek için mücadele etmek gerekmektedir.

- Geçen hafta Gara ile ilgili sordum: 5.5-6 yıldır 13 kişiyle neden ilgilenmediniz? Kendi seçiminiz için terörist başının mektubunu okutuyorsunuz ama kaçırılan askerlerimiz için bir mektup almadınız. İstanbul seçimleri şehitlerimizden daha mı önemliydi? Bana hakaret edeceğine Gara operasyonuyla ilgili sorduğum beş soruya cevap ver.

ESMA İÇİN AĞLADI, 16 ŞEHİT İÇİN GÜLDÜ

- "Başarısız oldum" diyorsun. Niye başarısız oldun, onu da açıklamıyorsun. Kendi sorumluluğundan kaçıyor. Mısır'da öldürülen Esma için ağladı, 16 şehidimiz için güldü.

- Merkez Bankası’nın kasasında olan 128 milyar dolar buharlaştı. Bu para fakir fukaranın parası. Nereye gitti 128 milyar dolar? Damat ortada yok, damadın görevden alınışını açıklayacak TV bulamadılar. Hepsi esas duruşta. Aradan 48 saat geçti, birkaçı hariç TV kanalları, gazeteler 'Damat istifa etti' yazamadılar.

İKİSİNDE DE KAZANAN TEFECİLER

- 28 milyar doları kime sattın? Şu ana kadar cevap yok. Meclis'e araştırma önergesi verildi. Reddettiler. Merkez Bankası'nın kasası SWAP'ları dikkate alınca eksi 57 milyar lira. Biz bunu sormadığımız zaman vatandaşın hakkını hukukunu korumuş olur muyuz? Nereye gitti 128 milyar dolar? Şimdi faizi yükseltiyorlar. İster dolar yükselsin, ister faiz yükselsin. İkisinde de kazanan tefeciler. Ağrıma giden de şu: 128 milyar dolardan 50 milyonu tank palete verseydiniz, Katarlıları oradan çıkarsaydınız daha iyi olmaz mıydı?

YANDAŞLARIN KİRA ERTELEMESİ 18 MİLYAR TL

- Esnafa gelince aslan, yandaşa gelince kedi. 1 milyon 300 bin esnafa 7 milyar verdiler. İstanbul Havalimanı’nın 2020-2021 kira bedelini de erteliyorlar. Bunlar dört kişi. Yandaşların sadece kira ertelemesi 18 milyar lira. Eğer bunlara oy verirseniz esnaf kardeşim, iki elim iki yakanda olur.

ERDOĞAN VE BAKAN KOCA'YA AŞI SORUSU

Sağlık Bakanı bir açıklama yaptı, diyorlar ki, "Sinovac aşısında aracı var mı?" Sağlık Bakanı aracı olmadığını söylüyor. "9 Şubat 2021 tarihine kadar, 10 milyon 162 bin 123 doz aşı getirildi, bunlar için Devlet Malzeme Ofisi Keymen firmasına 121 milyon 945 bin 476 dolar para ödedi."

- Burdaki soru şu: Aralık 2020 tarihinde Esenboğa gümrüğünden geçiyor aşılar. Gümrükten geçen 1 milyon 342 bin 298 doz aşı gümrükten Keymen tarafından çekiliyor.

- Buradaki önemli nokta şu: Gümrükteki beyana göre 1 milyon doz aşı için ücret alınmıyor. 1 milyon doz aşı ücretsiz, yani 12 milyon dolarlık aşı ücretsiz verilmiş.

- Sayın Bakan'a ve Erdoğan'a soruyorum: Ücretsiz olarak ithal edilen 1 milyon doz aşı Devlet Malzeme Ofisi'ne her dozu 12 dolardan fatura edildi mi, edilmedi mi? Ücretsiz olduğu beyannamesinde var.