CiddiGazete- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "iktidar olduğumuzda ilk işimiz Suriyelileri Suriye'ye kardeşçe göndermek olacak" dedi.

Suriyelilerin köprü, yol ve hastanelerini yapacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Finansmanı Avrupa Birliği yapacak, bana söz verdiler" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili açıklamaları şöyle oldu:

Gaziantep gezisinden bahseden Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyelilerle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Antep'in en büyük sorunu Suriyeliler. Bazıları Suriyelileri ucuza çalıştırdığı için memnun. Sigortasız vergisiz çalıştırdıkları için memnunlar, bedava işçi istediği kadar çalışıyor ve üretim zincirinin halkası yapıyor.

Bir kısmı şikayetçi "asgari ücretle çalışıyorum, ev kiraları Suriyeliler yüzünden çok yükseldi. Ben nasıl ödeyeceğim ev kirasını?" diyor. Bazı rakamlara göre 500 bin bazılarına göre 700 bin suriyeli Antep'te var.

Buradan tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum Allah'ın izniyle iktidar olduğumuzda ilk işimiz Suriyeliler Suriye'ye kardeşçe göndermek olacak. Irkçılık yapmıyorum. Onların evlerini, yollarını, köprü ve hastanelerini yapacağız. Bizim müteahhitlerimiz hepsini yapacak. Kim finanse edecek Avrupa birliği. Sen şikayet etmiyor musun göçmenden? O zaman yatırım yapacaksın. Bana söz verdiler. O zaman güle güle diyerek kendi ülkelerine göndereceğiz.