CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu burada konuşmada şöyle dedi:

“YSK'da 7'li bir çete var ve bunlar talimatla hareket ediyorlar. Aynı talimatla karar vermişlerdir. YSK’dan farklı bir karar kendisinden beklemiyorduk. YSK önce kendisini reddeden bir kurul. Düşünün sandık aynı sandık, heyet aynı heyet, seçmenler aynı seçmenler. Geliyorlar oy kullanıyorlar. Oyları aynı zarfa koyuyorlar. YSK diyor ki ‘kabul ediyorum bu oyları ama birisini doğru bulmuyorum’ diyor.

‘Büyükşehir Belediyesi oylarını doğru bulmuyorum burada yanlışlık yapıldı’ diyor. Okuma yazma bilmeyen bir kişiye bile sorsanız ‘Burada sakatlık var’ der. Ama bu bizi asla umutsuzluğa sevk etmemeli. İstanbul’da seçimi alacağız. Ekrem İmamoğlu bu saatten sonra 16 milyon İstanbullunun adayıdır. Bu kadar haksızlık yapılamaz. Ancak biz ne olursa olsun İstanbul'da seçimi alacağız. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu açıklamasını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı yaparak şöyle bitirdi:

"Oyların çalındığı söyleniyor. 280 bin kişiyi kim görevlendirdi Erdoğan. İstanbul’da sandıklarda görevlendirdi. Erdoğan bir konuşma yaptı dedi ki ‘elimizde görüntüler var’. Konuşmanın yapıldığı tarihten bu yana görüntüleri görmedik. Şimdi o hırsızın görüntülerini ben merak ediyorum. Eminim bütün medya merak ediyor, kim o, o görüntüler kimde? O görüntüleri versin kim hırsızlık yapmış biz de görelim.

Ama bir hırsızlık var ortada doğru, milli irade hırsızlığı yapılmıştır. Nerede yapılmıştır? Kapalı kapılar ardında yapılmıştır. Hangi adreste yapılmıştır? YSK’da yapılmıştır. Milli iradeye darbe söz konusudur. İstanbulluların iradeleri çalınmıştır. Kendisine tekrar yeniden açık ve net bir çağrıda bulunuyorum, sevgili Erdoğan’a. ‘Oyların çalındığına ilişkin görüntüler var’ dediniz. Bu görüntüleri ben de merak ediyorum 81 milyon da merak ediyor. Eğer bunu açıklarsan eyvallah diyeceğim şapka çıkaracağım, açıklamazsan seni Türk milletine emanet ediyorum o zaman. Hakkından onlar gelecektir."