CiddiGazete- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir CHP Muğla milletvekilinin Cemal Metin Avcı tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin'i davadan vazgeçmesi için aradığı iddialarına ilişkin konuştu.

"Cinayeti değil CHP'yi tartışma konusu yapmak istiyorlar" diyen Kılıçdaroğlu, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin’in "Eğer ispat etsinler hem milletvekilliğinden hem de CHP'den istifa ederim" sözlerini hatırlatarak, "Bu kadar açık ve net" dedi.

Yıl sonu değerlendirme toplantısı için gazetecilerle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı olarak parlamenter sisteme dönüşün yol haritasını yakında açıklayacaklarını belirterek, Cumhurbaşkanı adayının kim olacağının da ondan sonra konuşulacağını ifade etti.

Televizyon temsilcileriyle yıllık değerlendirme toplantısında bir araya gelen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı soruldu. Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili kararı Millet İttifakı verecek. Benim irademdeki bir olay değildir'' sözlerini kaydetti.