CiddiGazete- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından "Sevgili halkım, bu akşam saat 22.00'de önemli bir konuyu konuşmak üzere sizi evime davet ediyorum. Burada buluşmak üzere..." demişti.

Saat 22.00'de de Kılıçdaroğlu, beklenen videoyu yayınladı. Evinden çektiği videoyla halka seslenen Kılıçdaroğlu, elektrik faturalarına değindi. Kılıçdaroğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

- Bu akşam uzun zamandır dile getirdiğim saraya fon oluştur diye defalarca çağrı yaptığım karakış şartları ve elektrik faturalarıyla ilgili bazı ivedi çözümleri sizlerle paylaşacağım. Çok zor zamanlardan geçtiğinizi biliyorum.

- Durumunu buraya gelmemesi için bu vurdum duymazlara aylarca seslendim. Bu saraylılar temel bir insan hakkı olan haysiyet hakkını ve insana yaraşır bir yaşam hakkını sizlere tanımıyor.

- Saraylılar zengin hayatın tadını çıkarırken, milyonlarca insan dayanılmaz bir şekilde artan yoksulluk ve geçim sıkıntısına tahammül etmek zorunda bırakılıyor.

"HER FIRSATTA KARAKIŞ FONU ÇAĞRISI YAPTIM"

- Aylardır bu günlerin kapıda olduğunu her fırsatta söyledim. Her fırsatta karakış fonu çağrısı yaptım. Adım adım ne yapılması gerektiğini anlattım. Dinlemediler. Geldik fırtınanın gözüne. Öncelikle neden bütün bunlar başımıza geliyor onu netleştirmek istiyorum.

- Sonra da acil önlemleri, kanamayı durduracak adımları açıklayacağım. Tüm bu durumun kökeninde hep aynı hikaye yatıyor. Elektrik özelleştirmelerine bakacak olursanız, çok tanıdık isimleri orada da görürsünüz. 5’li çeteyi oraya da soktu Erdoğan. O çete ne yaptı, soydu süpürdü. Bu soygun biraz uzun hikaye. Ama çok isterlerse onu da anlatırız.

"SİZDEN ALINMASI GEREKEN PARA ARTIK KURU EKMEK PARANIZDIR"

- Soru şu; ne yapılıyor bu paralarla? Size son videomda 10 binlerce trolden bahsettim. Finanse edilen yandaş medyadan bahsettim. Eğitim vakfı maskeli paralel yapılardan bahsettim. Saraylı hayatından bahsettim.

- İşte bu paralar sizin cebinizden ödeniyor sayın halkım. Eskiden de öyleydi ama şimdi tek bir farkla artık kasa ekside. Elinizdeki, avucunuzdakini artık çok hızlı bir şekilde almak zorundalar. Bundan dolayı bu kadar agresif bir şekilde üstünüze geliyorlar. Sizden alınması gereken para artık kuru ekmek paranızdır.

"BIKMADILAR BU ALGICILIKTAN"

- Bakın Isparta günlerce dondu. Elektrik veremediler koca şehre. Bakın orada hangi çetenin var olduğuna. Bu çeteler alt yapıyı kışa hazırlamadıkları gibi, Isparta'ya giden yollarda onların olduğu için yolları da açmadılar.

- Bu arada yeni algı hareketlerini bekliyoruz sevgili halkım. Sizi soyup soğana çevirirken, bir iki algı manipülasyonu adımını da Erdoğan'a attıracaklar bugünlerde. Güya büyük lider Erdoğan müdahale edecek bu gidişata. Bıkmadılar bu algıcılıktan.

"31 ARALIK GECESİ BİZZAT İMZALADIĞIN ELEKTRİK ZAMMINI DA GERİ AL"

- Fon için artık çok geç. Artık hızlıca kan kaybını durduracak önlemler alınmalı. Elektrik faturalarının üzerinde iki çeşit vergi var. Yüzde 5 elektrik ve havagazı tüketim vergisi, yüzde 18 KDV. Yaza kadar KDV yüzde 1 olarak uygulanırsa, vatandaşın her 350 liralık faturasında yaklaşık 50 liralık bir avantajı olacak.

- Buradan saraya seslenmek istiyorum. Derhal KDV'yi yüzde 1'e indir. Senden bir çözüm beklentimiz yok. Sen bizi dinle ve kanamayı durdur; gerisini zaten biz seçim sonrası çözeceğiz.

- Ayrıca 31 Aralık gecesi bizzat imzaladığın elektrik zammını da geri al. Faturalar 31 Aralık öncesine dönsün. Bu zammı sen yaptın, geri almasını da bileceksin. Bu zulümden vazgeç. Bırak insanlar rahat bir nefes alsın.

"IBAN NUMARANIZLA BİRLİKTE FATURANIZI GÖNDERİN"

- Bir de pandemide zorda kalınca İBAN vermesini biliyorsun ey Erdoğan. Bu sefer de halk zorda. Halkımıza çağrı yapıyorum. @RTE Erdoğan yazın ve İBAN numaranızla birlikte faturanızı gönderin hatta bir de etiket ekleyin #sırasende diye çünkü bu kez sıra kendisinde. Bakalım siz İBAN gönderince beyefendi ne yapacak? Yardımınıza koşacak mı?

"GELECEK HİÇ BİR ELEKTRİK FATURAMI ÖDEMEYECEĞİM"

- Buradan halkın belediyelerine seslenmek istiyorum. Milletimizle hemhal olmak için başlattığınız askıda fatura hareketimizi bu sefer asgari ücret altında geliri olan ailelerin faturalarına odaklanmak için başlatın.

- Halkın belediyeleri olarak bu ailelerin yanında olalım. Çünkü olmaz isek bu kış açlık ölümleriyle bile karşılaşabiliriz. Bunu önlemek için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu geceyi şu iki söz ile kapatayım. Erdoğan 31 Aralık'ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben bugünden itibaren gelecek hiç bir elektrik faturamı ödemeyeceğim.