CiddiGazete- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki haftalık bir aranın ardından partisinin grup toplantısında konuştu. Geçen hafta, "Erdoğan 31 Aralık'ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben, bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim" demişti. AKP ve MHP cephesinden gelen eleştirilere cevap veren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

- Elektrik faturamı ödemeyeceğim dedim. Niçin dedim? Elektrik faturasını ödeyemeyen vatandaşın acısını benim topluma hissettirmem lazım. O nedenle ödemeyeceğim.

- Elektrik faturası için partililer bana sordu, "Biz de mi ödemeyeceğiz?" dediler. "Hayır" dedim. Siz ödeyin. Ben orada faturasını ödemeyen ailelerin hissettiklerini ve acılarını topluma duyurmak için ödemeyeceğim.

VATANDAŞI İNİM İNİM İNLETİYORSUNUZ

- Elektrik zamlarını devlet yapmadı diyorlar. Evet AKP yaptı. Ben mi yaptım? Vatandaş mı yaptı? Devleti yöneten AKP yaptı. 5'li çeteye tek kelime dahi etmiyorlar. Zamları yapıyorsunuz. Vatandaşı inim inim inletiyorsunuz.

KIŞ ORTASINDA YÜZDE 127 ZAM YAPILIR MI?

- Zamlara yağmur gibi yağıyor. Kışın ortasında elektriğe yüzde 127 zam yapılır mı? Akıl alacak şey değil. Siz beni donmakla mı korkutuyorsunuz? Sizin feriştahınız gelse beni korkutamaz!

ZAMLARI EN ÇOK SAVUNAN BAHÇELİ

- Bahçeli de bugün konuşmuş. Demiş ki "Kılıçdaroğlu'na kandil gönderin." Göndermişler de. Çok güzel. Onları partinin müzesine koyacağım, zamları en çok savunan Bahçeli'nin gönderdiği kandiller olarak.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

TÜRKİYE DERT KÜPÜNE DÖNÜŞMÜŞ DURUMDA

- Kutuplaştırıcı bütün söylemleri tarihe gömüp kucaklaşmak, birlik ve beraberlik bayrağını şanlı bayrağımız gibi dalgalandırıp, birbirimizle helalleşebileceğimiz bir gün olsun istiyoruz. Bugün ülkemiz ve milletimiz için bir milat olsun istiyoruz.

- Türkiye dert küpüne dönmüş durumda. Herkesin derdi var. Herkes şu veya bu şekilde Türkiye’nin dertlerini konuşuyor. Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Türkiye'nin sorunlarının çözümünde marka olan Cumhuriyet Halk Partisi'dir.

GAZETECİ KALEMİNİ SATMAYAN KİŞİDİR

- Gazeteci örgütleri geldi, görüşme gerçekleştirdik. Gazeteciler, halkı aydınlatmak için yola çıkıyor. 2021'de 54 gazete kapandı. Son üç yılda 119 gazete kapanmış. Bu sıradan olay değildir. 119 gazetede çalışan medya mensuplarının işsiz kalması demektir

- Bizde maalesef medya iktidarı savunuyorsa her türlü imkanın sağlandığı bir organa dönmüş durumda. Gazeteci gazeteciliğin hakkını vermek zorundadır. Halkı aydınlatmak için yola çıkanlar en büyük sorunu yaşar hale getirdiler.

- Gazeteci kalemini satmayan kişidir. Aklını kiralayan kişiye gazeteci denmez. Doğru haberlere erişim engeli geliyor. Gerçek gazeteciler basın kartı almakta zorlanıyorlar.

- Gazetecilere sesleniyorum: "Millet İttifakı’nı destekleyeceksiniz" demiyorum. "İttifakı yakından takip etmelisiniz" diyorum. Medyaya nasıl önem verdiğimizi göreceksiniz.

AVUKAT MASRAFINIZI KARŞILAYACAĞIZ

- Isparta'ya günlerce elektrik verilmedi. İnsanlar perişan oldu. İki genel başkan yardımcımız ilk günden itibaren Isparta’yı gezdiler. Dört gün sonra bakan oraya helalleşmek için gitti. Senin görevin ne? 21. yüzyılın Türkiye'sinde bunun sorumlusunun olması lazım.

- Isparta'da elektrik kesintisinden dolayı bütün vatandaşların tazminat alma hakkı var. Baroya müracaat edip dava açsınlar. Avukat tutamazsanız avukat masrafınızı da karşılayacağız.

ALLAH AKIL FİKİR VERSİN

- Fatura ve hayat pahalılığının bir sorumlusu olması lazım. Kim bu sorumlu? Gerçi bizim "Yeliz" bulmuştu. CHP yüzündenmiş. Allah akıl fikir versin bunlara.

BİZİ BİR ARAYA GETİREN VATAN SEVGİSİ

- Altı partinin genel başkanları olarak buluştuk. Yan yana gelemez diyorlardı, geldik. Ayrı partileriz ama neden bir araya geldik? Çünkü Türkiye’nin felakete sürüklendiğini, yaşanamaz bir Türkiye ortaya çıktığını altı parti genel başkanı olarak biliyor, görüyoruz.

DEMOKRASİYİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ

- İyi ki bu ülkede sağlıklı, tutarlı, ülkenin geleceğini düşünen bir muhalefet var. Bizler tüm olumsuz koşullara, iftiralara, hakaretlere rağmen bir araya geldik. Bizi bir araya getiren vatan sevgisi! 28 Şubat günü altı lider yeniden buluşacağız. Demokrasiyi hep birlikte yeniden inşa edeceğiz.