CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çubuk’un Akkuzulu Mahallesi’nde dün katıldığı şehit Piyade Sözleşmeli Er Yener Kırıkcı’nın cenaze töreninde saldırıya uğramasının ardından akşam Çankaya’daki evine gitti. Bugün sabah saatlerinde evinden çıkan Kılıçdaroğlu, kendisini bekleyen basın mensuplarına gülümsedi. Kılıçdaroğlu, bina çıkışında “Merhaba arkadaşlar. Nasılsınız, iyi misiniz?” diyerek, selamladığı gazetecilerin saldırıyla ilgili soruları üzerine, “Sağ olun, gayet iyiyim” dedi. Makam aracına binen Kılıçdaroğlu, CHP genel merkezine geçti.

“AMAÇ CHP’Yİ SOKAĞA DÖKMEKTİ”

Burada gazetecilere linç girişimi ile ilgili açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Planlı bir saldırıydı güvenlik önlemi yetersizdi. Amacın CHP’yi sokağa dökmek olduğunu düşünüyorum. Protesto kabul edilebilir ancak bu saldırı farklı.” dedi. CHP lideri sığındığı evde yaşadıkları için ise “Emniyet müdürü, ‘kamuflajla çıkaralım’ dedi. Kabul etmedim. ‘Nasıl geldiysem öyle çıkacağım, ne demek kamuflaj ben suçlumuyum.’ dedim” diye konuştu.

AKAR’IN TARTIŞILAN SÖZLERİ

Kılıçdaroğlu Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, kalabalığa yönelik yaptığı “Şu ana kadar mesajlarınızı verdiniz, tepkilerinizi gösterdiniz. Şimdi sükunetle Yener'in evine gidiyoruz annesine, babasına taziyelerimizi bildirmek üzere. Burayı boşaltıyoruz” sözleri için ise “Hulusi Akar’a sormak lazım ifadelerini” yorumunda bulundu.