CiddiGazete- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüşmesi öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı.

Haber Global’in aktardığına göre, Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun olası cumhurbaşkanı adaylığı hakkındaki soruya, "Karşı değilim. Arkadaşların görevleri var ve şu anda çalışıyorlar. Başarılı bir süreci İstanbul ve Ankara'ya yaşatıyorlar” diye cevap verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu’na Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin Habertürk yazarı Sevilay Yılman'ın köşesinde aktardığı ve tepki çeken, "Sen maaş alıyorsun. En fazla neyini kaybedersin? Enflasyonun altında ezilirsin. Ama ben bütün varlığımı kaybederim bu iş düzelmezse" sözleri de soruldu.

Kılıçdaroğlu bu soru üzerine, "Talihsiz bir açıklama. Bakanlar ekonominin gidişini şahsileştirmezler. Bu yanlış, talihsiz bir açıklama" yorumunu yaptı.