İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP'nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in kabrini zirayet edip etmeyeceğiyle ilgili soruya sert cevap verdi. Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök'ün kendisini ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Meral Akşener, “MHP’nin kurucu Genel Başkanı Alpaslan Türkeş’in vefat yıl dönümü. Sizin kabrini ziyaret etmenize yasak konulduğu yönünde iddialar var. Ziyarete gidecek misiniz?” şeklindeki soruyu, “Bilmiyorum. Bu ülkeye hizmet etmiş çok değerli devlet adamlarının kabrini gittiğim şehirlerde kamuoyuna bilgi vermeden ziyaret eder ve Fatihamı okurum. İmkânım olursa Yasin-i Şerif okurum. Kaldı ki Rahmetli Başbuğ’un kabrinin ziyaretine bir siyasi partinin, Balgat’ın yasak koyması mümkün olamaz. Doğru da insani de değildir. Kaldı ki Rahmetli Başbuğumuzun ailesi söz konusudur. Aile fertlerine de mi acaba yasak koydular? Bunlar yanlış şeyler. Ben bir yere gitmeye kalkıştığımda kimsenin engellemeye gücü yetmez. Engelleyecek kişi henüz yeryüzüne inmedi. Öyle bir şey yok. Fakat gerginlikten, saygısızlıktan, seviyesizlikten ve terbiyesizlikten uzak durmaya gayret ediyoruz. Çünkü Türkiye yeteri kadar gerildi" diye cevaplandırdı.

BU SANATÇILARA SELAM VERMEYECEĞİZ
Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sanatçılarla Hatay’a yaptığı ziyaretin sorulması üzerine şöyle konuştu: “Partisinin metal yorgunluğunun bitirilmesi ile ilgili olarak nasıl kahraman ordumuz bir manivela olarak kullanıldıysa, bu sefer de benzer bir magazinel tavır sergilendi. Ben öncelikle Sayın Erdoğan’a yakıştıramadım. Götürülen insanlarla ilgili olarak pek çok tartışma oldu. Biz iktidar olduğumuzda bu sanatçılara selam vermeyeceğiz."

7 NİSAN'DA KIRKLARELİ'DEYİM

Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök'ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sendika yöneticileri ile şeker fabrikalarının özelleştirilmemesine yönelik fikir alış verişinde bulunduklarını belirtti. Görüşmeden sonra Akşener şunları kaydetti: “İYİ Parti olarak bir uzun süredir çiftçilerimizin şeker ve pancar üretimi konusunda mücadele içerisindeyiz. Şimdi daha iyi bilgilerle bu mücadelemizi sürdüreceğiz. İYİ Parti olarak, 7 Nisan’da Kırklareli Alpullu Şeker Fabrikası’nda olacağız. Açıkhava toplantısı düzenleyeceğiz" dedi.

TAK SÖYLENDİ, ŞAK YAPILDI!

Sendikanın hazırladığı kitap ve raporlara dikkat çeken İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, basın mensuplarına, "Çok hacimli iki kitap. İnsanların görüşleri yer alıyor. Tabi bunu okuma alışkanlığı olmayanlar okumadığı için, ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Tillerson’ın gelişi sonrası Cargill’le al abi ver gülüm yapıldı. Tak söylendi şak yapıldı. Elimizden geleni yapacağımızın sözünü veriyorum."

Bekir ŞİMŞEK