CİDDİGAZETE

Mersin İl Seçim Kurulu’na Kocamaz’ın DP’den adaylığına dört ayrı itiraz başvurusu yapıldı. Edinilen bilgilere göre, MHP'nin adayı Hamit Tuna'nın adamları tarafından Mersin İl Seçim Kurulu’na Burhanettin Kocamaz’ın adaylığıyla ile ilgili itiraz dilekçesi sunuldu. Siyasi partiler kanunun 37 ila 40’ıncı maddeleri uyarınca Kocamaz’ın DP’den aday olamayacağı belirtilen dilekçelerde, ayrıca YSK’nın bu konuda daha önce verdiği ve emsal teşkil edecek kararları da hatırlatıldı.

Burhanettin Kocamaz bu başvurulara sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Kocamaz “Bildiğiniz gibi bir kirli el önümüzü kesmek, halkımızla bağımızı koparmak ve Mersin’e yapacağımız hizmetleri engellemek için oyun üstüne oyun tezgâhlıyor. Bağımsız aday ol, dediniz bağımsız gibi bir partiden Demokrat Parti'den aday olduk. Derdiniz ne? Bizden daha ne istiyorsunuz?” ifadesini kullandı.

Mersin Adliyesi önünde "demokrasi nöbeti" tutan Burhan Kocamaz'ın ekibiyle, itiraz dilekçesi vermeye gelen Hamit Tuna'nın adamları arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Çevik kuvvet ekipleri, arbedeye müdahale ederek tarafları ayırdı.