CiddiGazete- DHA, "Ümit Özdağ'ın yanında yer alan ve İyi Parti'den istifa eden bağımsız Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un önümüzdeki günlerde Muharrem İnce'nin kuracağı partiye geçeceği öne sürüldü" ifadeleriyle bir haber servis etti.

İyi Parti'den istifa eden Adana Bağımsız Milletvekili İsmail Koncuk, ciddigazete.com'a yaptığı açıklamada, haberdeki ifadelerin doğru olmadığını söyledi.

Haberin kendisiyle konuşulmadan yapıldığını belirten Koncuk, "Türk milliyetçisiyim, ülkücüyüm... Ömrüm bu davayı savunmakla, korumakla geçti. Siyaset yapacağım yer, savunduğum fikirlere uygun olmalı" dedi.

"SİYASİ ÇİZGİMDEN HİÇ SAPMADIM"

20 yıl önce sosyal ve siyasal olaylara yaklaşımıyla bugün arasında fark olmadığını belirten Adana Bağımsız Milletvekili İsmail Koncuk şu ifadeleri kullandı:

- 20 yıl önce sosyal olaylara gösterdiğim tavırla bugün arasında fark yok.

- Siyasi çizgimde kırılma hiç yaşamadım.

- Türk milliyetçisi olarak olayları değerlendirdim; değerlendirecem.

- Bu anlayışın dışında olmam mümkün değil.

- Türkiye'nin bir geleceği olacaksa, bu Türk milliyetçilerinin eliyle olacaktır. Böyle bir hedefe kitlendim. Böyle düşünmeyen siyasi yapılarla birlikte olmam.

- İlla milletvekili olacağım diye savunduğum fikirlere sırtımı dönmem. Vekil olurum ama insanların güven duygusunu sarsarım. Bu da benim karakterime uygun bir davranış şekli değil.

- Entrikaya isyan etmiş bir insanım. Bunlara tahammül edemeğim için istifa edip bağımsız oldum.

- Milleti sukutu hayale uğratmayacak yeni bir yol bulunabilir; bunun için mücadele ediyoruz.