CİDDİGAZETE/özel

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, partisinin il başkanlarına gönderdiği mektupta, cumartesi günkü kurultayı değerlendirdi. Genel İdare Kurulu listeleriyle ilgili bilgi veren Aydın'ın değerlendirmesi şöyle:

Saygıdeğer İl Başkanlarımız

4. Olağanüstü Kurultayımızda, tüzük değişikliğinin gereği olarak yeni Genel İdare Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyelerimiz delegemizin hür iradesiyle seçilmiş, akabinde Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener tarafından Başkanlık Divanımız belirlenmiş ve ilan edilmiştir. Partimize, ülkemize ve milletimize hayırlı ve uğurlu olsun.

4. Olağanüstü Kurultayımız demokrasi şölenine sahne olmuş, diğer partilere de örnek olacak şekilde Genel İdare Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyelerimiz Çarşaf Liste ile belirlenmiştir. Malumlarınız olduğu üzere Çarşaf Liste aday olan her partilinin listede yer aldığı bir seçim yöntemidir. Dolayısıyla hiç kimsenin adaylığına bir engelleme yapılmamış ve kısıtlama getirilmemiştir.

Aday olan arkadaşlarımız kendilerini tanıtmak ve seçtirmek için yüz yüze görüşmeler yapmışlar; broşürler, afişler, kartvizitler bastırmışlar; SMS, sosyal medya paylaşımları ve mesajlarıyla kendilerine oy istemişler ve bir araya gelip anahtar listeler bastırıp dağıtmışlardır. Bütün bu faaliyetlere engel olunmamış, aday olan her arkadaşımız seçilmek için propagandasını hür ve serbest bir şekilde yapmıştır.

Kurultayda alınan karar gereğince adaylık başvurularında kadınlara ve engellilere öncelik tanınmış, daha sonra yapılan başvuru sırasına göre de tek bir aday listesi yani Çarşaf Liste belirlenmiştir. Genel İdare Kurulu için çoğunluğunu Genel Merkez yöneticilerimizin oluşturduğu arkadaşlarımız da başvurularını peş peşe yapmak suretiyle aday olmuşlar ve listenin orta sıralarında peş peşe sıralanmışlardır. Ağırlıklı olarak oy istenen bu sıralı liste de bir anahtar listedir. Kurultaylarda anahtar liste çıkarma, Çarşaf Liste yönteminin doğal bir sonucudur ve kurultaylarda uygulaması da bu şekildedir. Nitekim salon içinde sabah erken saatlerden itibaren 5-6 tane anahtar liste dolaştırılmıştır.

Seçimlere geçildiğinde aday olan herkes kendilerinin tercih edilmesi için çeşitli anahtar listeler, SMS, e-posta ve sosyal medya paylaşımları gibi her türlü iletişim yöntemlerini kullanarak harekete geçmiştir. Aday arkadaşlarımız seçilebilmek için delegelerimize ulaşmışlar ve kendilerinin tercih edilmesini talep etmişlerdir. Nihayet seçimler hür, adil ve demokratik bir ortamda, hâkim gözetiminde yapılmış ve sonuçlanmıştır.

Sonuçların açıklanmasının ardından maksatlı olarak ortaya atılan, Genel Merkezin Çarşaf Liste içine blok liste gizlediği, haksız rekabet yaptığı ve delegeleri baskı altına aldığı şeklindeki söylemler tamamen asılsız ve gerçek dışıdır. Bu söylemler esasen delegemizin aklına, ferasetine ve iradesine hakarettir ve haksızlıktır. Unutulmamalıdır ki bu hareket, İYİ’ler ve Cesurlar Hareketi’dir. İYİ Parti delegelerinin hiç kimseden korkması, çekinmesi ve baskılara boyun eğmesi mümkün değildir.

Listeler açıktır, propaganda serbesttir ve oylar hür ve gizli bir biçimde kullanılmıştır. Her aday için hak olan propaganda, anahtar liste çıkarma ve diğer meşru yöntemler, elbette ki başkaları için de, bizler için de haktır ve meşrudur.

Genel Merkezden, taşradaki en ücra birimine kadar teşkilat, partimizin temel direğidir ve teşkilata rağmen siyaset yapmak mümkün değildir. Teşkilatımız ve delegelerimiz birbirine kenetlenmiş, özellikle 4. Olağanüstü Kurultayımız öncesinde partimizi karıştırmaya dönük diğer partilerden kaynaklı maksatlı söylemleri ve oyunları görmüş; ağırlığını koymuş, gücünü göstermiş ve Genel Merkez yönetiminin arkasında durmuştur. Kurultayda hiçbir aday dışlanmamış, tek bir arkadaşımız için bile “oy vermeyin” diye telkin ve tavsiyede bulunulmamıştır. Mesele bu kadar basittir.

Bekledikleri sonucu alamayan ve tartışmaları gündemde tutmakla yetinmeyen bazı arkadaşlarımız kongrenin iptali için yargıya da başvurmuş ancak talepleri reddedilmiştir. Böylece seçimin serbest, hür ve adil olduğu yargı kararıyla da tescil edilmiştir.

Kurultayımız artık geride kalmıştır. Bu bakımdan partimizi yıpratacak, gereksiz yere meşgul edecek ve enerjimizi boşa harcayacak tartışmalar da mutlak surette geride kalmalı ve son bulmalıdır.

Zaman; Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ve yönetiminin arkasında kenetlenme zamanıdır.

Zaman; tartışmaları, çekişmeleri ve rekabetten kaynaklanan ufak tefek kırgınlıkları bir kenara bırakıp kucaklaşma zamanıdır.

Zaman; gönül seferberliği içinde hedefe kilitlenme ve iktidara yürüme zamanıdır.

Bu duygu ve düşünceler içinde kurultayımızda gösterdiğiniz üstün gayret ve başarıdan dolayı hepinizi ayrı ayrı kutlar, güveniniz ve desteğiniz için şahsınızda tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunarım. Bu mesajın ilinizdeki tüm delegelerimize ve teşkilatlarımıza ulaştırılmasını önemle rica eder; çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Selam ve saygılarımla

Koray AYDIN

İYİ Parti Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı