CiddiGazete- İyi Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne "bazı çalışanların terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğuna yönelik iddialar" gerekçesiyle başlatılan soruşturmayla ilgili değerlendirme yaptı.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'ya konuşan Koray Aydın, bunun yargısız infaz olduğunu söyledi.

Koray Aydın, Devlet Bahçeli'nin AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş başta olmak üzere bu teftişe tepki gösteren iktidar partisi mensuplarına yönelttiği eleştirilere de değinerek şöyle dedi:

"Devlet Bey'in çok kızdığı Numan Kurtulmuş bu işi özetledi aslında. Dediği gibi İBB Başkanı İmamoğlu ile ilgisi yoktur. O da ilk defa doğru bir söz söyledi. İnsanlar işe alınırken gidip adli sicil kağıdı alıyor. O zaman Adalet Bakanlığı'nı ne yapacağız? Kendi bakanını yargılamak aklına gelmeli o zaman. Mahalli seçimde İstanbul'u kaybetme nedeniyle ağır ızdırap var. Ama asıl amaçları toplumu yarattıkları bu sanal gündemle meşgul etmek, ağır ekonomik krizin konuşulmasının önüne geçmek.

"HAYATININ SON 20 SENESİNİN EN ACI GÜNÜNÜ YAŞAYACAK"

Bu taktik de işe yaramaz, halkta karşılığı yok artık. Ekonomik zorluklar, bunun ortaya çıkardığı bir ızdırap var. Bu ızdırabın sorumlusunun da Recep Tayyip Erdoğan olduğunu biliyorlar. Daha önce de söyledim; ben Recep Tayyip Erdoğan'ın yerinde olsam aday olmam. Sandıkta oylarla tarihi bir dayak yiyecek. Hayatının son 20 senesinin en acı gününü yaşayacak.

Bu millete bu kadar kötülüğü yaptıktan sonra kenara çekilmenin de erdem olduğunu aklına getirip gereğini yapmasının hem kendisi açısından, hem ülke açısından en doğru girişim olacağını düşünüyorum."

"ERDOĞAN ÇEKİLİRSE NEBATİ'Yİ ADAY YAPARLAR"

Koray Aydın, "Siyaset kulislerinde aday olmayabileceğine dair iddialar da geçtiğimiz aylarda konuşuldu. Bu mümkün mü sizce?" şeklindeki soruya şu cevabı verdi:

"Kendisi çekilirse olur tabii. (Gülümseyerek) Cumhurbaşkanı çekilirse Nebati'yi yaparlar aday. Yeni Maliye bakanımız. Gözlere bakarak her şeyi okuyor, milletin gözüne bakarak da okur bu işi bitirir. Benim önerim o. Gözlere bakarak insanlara çok şey anlatan birini Türkiye bir daha bulamaz. Onun değerlendirilmesi lazım."