CiddiGazete- İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında İYİ Parti'de kongre sürecinde yaşananlara ve Koray Aydın krizine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Ümit Özdağ, CNN Türk'te yaptığı açıklamalarda, İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın'ın parti içerisinde kişilere yaptığı operasyonlardan örnek vererek Koray Aydın'ın partide eşbaşkanlık inşaat ettiğini söyledi.

Ümit Özdağ'ın Koray Aydın ile ilgili yaptığı açıklamalar şöyle:

"Çok somut bir örnektir. Antalya örneği. Sayın Akşener'in çok sevdiği, son kongrede üstü çizilen Elazığ eski milletvekilimiz Yavuz Temizel. Genel Başkan Yardımcısı iken 7 aylığına Antalya'ya İl Başkanlığı'na gitti. 4 bin üye ile aldı, 19 bin üyeye çıkarttı. Ondan sonra Koray Aydın tarafından tasfiye edildi. Antalya'dan Ankara'ya dönmek zorunda kaldı.

"PARTİ İÇERİSİNDE ADETE BİR EŞBAŞKANLIK İNŞAA EDİLİYOR"

Parti içerisinde adeta bir eşbaşkanlık inşaa ediliyor. O derece güçlü. Çok açık, Genel Başkanın listede üst tarafa koyduğu insanlar var. Adnan Aydın Sezgin, emekli büyükelçi çiziliyor! Neden? Bakıyorsunuz, Aydın'da kendi ilinde Koray Aydın'ın hoşuna gitmeyen bazı şeyler yapmış.

Aylin Cesur. Isparta milletvekili olarak bölgesinde teşkilata sahip çıkmış, müdahale etmiş.

Yavuz Temizel. Yavuz Temizel üç defa istifa etti. Antalya'dan döndükten sonra. Genel Başkana istifa sundu. Genel Başkan reddederek üst sıralara koydu. Yavuz Temizel de çizildi. Neden Yavuz Temizel çizildi? 2012 senesinde MHP içerisindeki kongre sürecinden beri Koray Aydın'la gerilimli bir atmosfer yaşıyor. Koray Aydın 2012 senesinde MHP kongresinde bütün arkadaşlarını terk etti ve gitti."

"KORAY AYDIN PARTİNİN KENDİ DENETİMİNDE OLMASINI İSTİYOR!"

Ümit Özdağ, Ahmet Hakan'ın "Koray Aydın'ı böyle davranmaya iten temel neden nedir?" sorusuna, "Partinin ve teşkilatların kendi denetiminde olması. Siyaseti böyle görüyor Koray Bey" cevabını verdi.