CiddiGazete- İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yaklaşık bir aydır ertelediği "Başkanlık Divanı" değişimi bugün resmen gerçekleşti.

ciddigazete.com'un 26 Şubat'ta duyurduğu gibi Teşkilat Başkanı Koray Aydın görevinden alındı ve "teşkilat başkanlığı" lağvedildi. Tüm teşkilatlar, direkt Meral Akşener'e bağlandı.

ciddigazete.com, Rıdvan Uz'un da Başkanlık Divanı'na hazırlandığını 21 Şubat'ta okuyucularıyla paylaşmıştı.

Meral Akşener, diğer görevlendirmelerde de dikkat çeken değişiklikler yaptı.

BEŞ İSİM YENİ LİSTEDE YER ALMADI

Yavuz Ağıralioğlu, Berna Sukas, Arzu Önşen, Ayşe Sibel Ömeroğlu ve Nuri Okutan gibi isimlere yeni Başkanlık Divanı'nda görev verilmedi.

Daha önce Teşkilat Başkanlığı görevini yürüten ve Meral Akşener'den sonra İyi Parti'nin en etkili ismi olan Koray Aydın, Cihan Paçacı'nın yerine "Siyasi İşler Başkanı" oldu. Cihan Paçacı ise yeni ihdas edilen "Kurumsal İlişkiler Başkanı" olarak görevlendirildi.

YAVUZ AĞIRALİOĞLU ŞOK YAŞADI

Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Yavuz Ağıralioğlu'nun yerine, yaklaşık bir aydır Meral Akşener'in tüm programlarını adım adım takip eden ve birlikte fotoğraf karesine girmeye çalışan Rıdvan Uz getirildi. Daha önce TBMM Grup Başkan Vekilliği ve parti sözcülüğü görevlerini üstlenen İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun "divan" dışında kalması, özellikle parti içindeki BBP kanadında şok etkisi yaptı.

Gençlik Politikaları Başkanı Berna Sukas, Doğa ve Çevre Politikaları Başkanı Arzu Önşen ve Kadın Politikaları Başkanı Ayşe Sibel Ömeroğlu'na da görev verilmedi.

AYFER YILMAZ YENİDEN İYİ PARTİ'YE DÖNDÜ

İyi Parti'den istifa edip, DP'den Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan DYP kökenli eski bakan Ayfer Yılmaz, yeniden döndüğü İyi Parti'de Kadın Politikaları Başkanlığı'na atandı. Gençlik ile Doğa ve Çevre Politikaları Başkanlıkları, Teşkilat Başkanlığı gibi doğrudan Meral Akşener'e bağlandı.

Seçim İşleri Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Tolga Akalın, Milli Güvenlik Politikaları Başkanlığı'na getirilirken, bu görevi yürüten Nuri Okutan'a görev verilmedi. Seçim İşleri Başkanlığı ise Eğitim Politikaları Başkanlığı görevini yürüten Şenol Sunat'a bağlandı.

Koray Aydın'ın kontrolündeki Siyaset Akademisi Başkanlığı'nın da genel başkanlık bünyesinde yeniden yapılandırılacağı belirtildi.

İyi Parti'nin yeni Başkanlık Divanı şu isimlerden oluştu:

Siyasi İşler Başkanı- Koray Aydın

Genel Sekreter- Uğur Poyraz

Mali İşler Başkanı- Ümit Dikbayır

Kurumsal İlişkiler Başkanı- Cihan Paçacı

Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı- Bahadır Erdem

Seçim İşleri Başkanı- Şenol Sunat

Uluslararası Politikalar Başkanı- Ahmet Kâmil Erozan

Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı- Rıdvan Uz

Ortadoğu Politikaları Başkanı- Salim Ensarioğlu

Yerel Yönetimler Başkanı- Metin Ergun

Ekonomi Politikaları Başkanı- Bilge Yılmaz

Kalkınma Politikaları Başkanı- Ümit Özlale

Milli Güvenlik Politikaları Başkanı- Mehmet Tolga Akalın

Eğitim Politikaları Başkanı- Sevinç Atabay

Toplumsal Politikalar Başkanı- Ayfer Yılmaz

Kadın Politikaları Başkanı- Ünzile Yüksek

STK İlişkileri Başkanı- Burak Akburak